Локо загуби финала в Белек след драма с дузпи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
22:39 / 05.02.2012
5355
Локомотив загуби по изключително драматичен начин финала на турнира в Белек след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 2:2, а при рулетката на дузпите нервите на хърватите се оказаха по-стабилни от тези на Локо и в крайна сметка се поздравиха с крайния успех.

Двубоят не започна по най-добрия начин за Локо, който още във втората минута получи гол. Нападателят на хърватите Вукушич бе съборен от стража на "черно-белите" Андрей Павлов в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшия, който не сбърка за 0:1. След попадението Локомотив натисна своя противник и гола не закъсня. В 25-ата минута капитанът на "смърфовете" Здравко Лазаров със силен шут разстреля вратаря на Хайдук от фаул и изравни. Радостта на пловдивчани обаче бе за кратко. Пет минути след попадение на Лазаров, Анас отправи силен изстрел към вратата на Локо, Павлов изби, но след неговата намеса тя попадне в краката на Вукушич, който не сбърка от близо и вкара втория си гол в мача.

През втората част Локомотив натисна своя противник в неговата половина и успя бързо да възстанови равенството. В 50-ата минута след центриране от корнер, Валери Георгиев се оказа най-съобразителен в пеналта и вкара за крайното 2:2. Така мачът трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи.

Първите 10 наказателни удара бяха реализирани, но при шестото изпълнение на Локомотив Ангел Йошев изпусна, а Лима вкара и донеси победата за Хайдук. 

Локомотив: 33. Андрей Павлов, 2. Джереми Родригес (46' Йордан Тодоров),5. Юнес Бенжелюн, 3. Валери Георгиев, 14. Михаил Венков (50' Ревиво), 16. Христо Златински (50' Ангел Йошев), 24. Даниел Георгиев, 11. Даксон Да Силва (65' Любомир Витанов), 99. Танко Дяков (46' Драги Коцев), 19. Базил дьо Карвальо (84' Христо Спасов), 77. Здравко Лазаров (к) (57' Илиян Йорданов)


Виж коментарите (40)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).