Besso е новият символ на феновете на Локомотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (242)
14:46 / 20.01.2012
17039
Фен-сайтът на привържениците на Локомотив представи новият символ на "черно-белите" фенове. Това е визия на война-символ на Трибуна Бесика.

"Готова е обновената визия на война-символ на Трибуна Бесика. Очакванията са той да се превърне в един от символите на съвместната инициатива на Клубът на привържениците на Локомотив Пловдив, Международна фондация за Българско наследство Петър Детев и проектантско бюро "Тектоника-Б". Работим по изготвянето на идеен проект за построяването на изцяло нова трибуна за футболните фенове, носеща същото име, многофункционална зала под нея и възстановяването на праисторическото селище намирало се в района на стадиона. 

За целта войнът, чийто силует е вече разпознаваем сред черно-бялата общност, освен облик ще си има и име . Нашето предложение за такова произхожда от наименованието на самата кампания и то е БЕСО. 

За да внесем малко повече яснота върху избора ни на този символ ще трябва да кажем, че той никак не е случаен и един вид негов прототип е намерената на Небет тепе бронзова апликация на тракийски войн държащ в дясната си ръка меч. Във варианта, който бе специално изработен за целта от илюстратора Димитър Петров освен него, в дясната си ръка, война държи в лявата характерния за траките луновиден щит, върху който е изобразен един от символите на нашия клуб, а имено буквата "Л" от клубната емблема. На главата си има тракийски боен шлем. Облечен е в раиран черно-бял хитон, червено наметало и обут в червени ботуши със същия цвят.
Зад него изписан и девиза на древните беси, който е така характерен и за нашето черно-бяло братство:
НЕПОДВЛАСТНИ НИКОМУ, НИКОГА!


Същият ще се използва за рекламен профил в различни, поддържащи "За Бесика" инициативи. Надяваме се да разчитаме на него и дълго след реализацията на "Бесика"."



Виж коментарите (242)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).