Григор: С Цвети се разбираме само с поглед на корта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:54 / 05.01.2012
1791
Михаела Стоичкова продължава да работи за "Труд". Успешно дебютиралата в испански тв канал дъщеря на Христо Стоичков отново е на "бойната" линия. И отново от другата страна на жицата е Григор Димитров...

Честита победа! Зарадвахте българите по цял свят. Ще остане ли и за вас време за празненства?
- Едва след финала, ако стигнем до него. След ма­ча на двойки с Цвети само се поздравихме. Не сме говорили за празненства, концентрирани сме на 500 процента!

Спечелихте и втория си мач на двойки. Толко­ва ли е сработен дуетът ви?
- Честно казано, дори нямаме начертана стра­тегия, преди да излезем на корта. Но знаем, че в момента играем силно, а и не е нужно да си говорим - разбираме се с поглед.

Да очакваме ли развитие и в посока Лон­дон?
- Защо не? Може да играем заедно на олим­пиадата. Знаем, че големите цели са пред нас и смятаме да ги преследваме с всички сили.

Кой командва на кор­та?
- По принцип мъжът трябва да е водещ в една двойка, но при нас не е точно така. Може би поня­кога й давам напътствия, но Цвети работи перфект­но, ударите й са безупреч­ни. Стиловете ни си пас­ват и се разбираме пер­фектно.

С каква нагласа из­лязохте срещу Фредерик Нилсен?
- Чувствам се като силен тенисист в момента. Знаех, че мога да го побе­дя и исках да го направя бързо, за да го пречупя за двойките. Първият сет бе много тежък, не успях да пробия, но когато го спе­челих, концентрацията ми се повиши и бързо затво­рих мача.

Играете доста атрак­тивно. Забавлявате лисе на корта?
- Да, определено искам да зарадвам българските фенове. Без значение да­ли са на трибуните, пред телевизорите или пътуват към работа. Но не го правя за сметка на важните точки. Ще се опитам да се срещна с родните запалянковци в Пърт, подкре­пата им е безценна.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).