Стоичков набеляза Даксон за Литекс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:21 / 05.01.2012
3013
Интересен слух се носи в последните десетина дни в Пловдив. Той гласи, че Христо Стоичков желае да привлече бразилската перла на Локомотив Пд Даксон Да Силва в Литекс. 24-годишният бразилски техничар се завърна на Лаута след близо година извън професионалния футбол, но набързо възвърна предишната си форма и пак е един от водещите футболисти на пловдивчани.

Даксон е стара слабост на Стоичков, който искаше да го привлече още в ЮАР, когато водеше Мамелъди Съндаунс. Тогавашната шефка на Локо Пд Галя Топалова обаче искаше поне 1 млн. евро за бразилеца, а съществуваха и административни пречки за заминаването му в Африка. В момента цената на Даксон е по-ниска, но черно-белите много трудно биха се разделили с бразилеца, защото разчитат много на него в борбата за квота за Лига Европа. Освен това техничарят вдига нивото си с всяка изминала среща и през лятото се очаква да покачи цената си до 7-цифрена сума, особено при положение че Локото спечели квота за евротурнири.

"Нямам информация дали Литекс и конкретно Христо Стоичков искат да привлекат Даксон в Ловеч. На този въпрос може да отговори собственикът г-н Динев. Ако има нещо, то ще се види", коментира административният директор на Локо Пд Атанас Узунов, който е и кум на Стоичков.

Източник: "7 дни спорт"



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).