Христо Телкийски е първото зимно попълнение на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (143)
13:08 / 04.01.2012
17427
Полузащитникът Христо Телкийски стана първото попълнение в зимната селекция на "Ботев" Пловдив, информира официалният сайт на "катарчетата". Халфът подписа договор с клуба до лятото на 2013 година. 32-годишният халф идва със свободен трансфер от втородивизионния гръцки "Ираклис", в който игра през есента на настоящия сезон. Той предпочете офертата на "Ботев" пред тази на съименника ни от Враца и от пролетта ще носи жълто-черния екип.

Телкийски прекара последните 8 години от кариерата си зад граница, като седем от тях са в първа и втора лига на Гърция. Там той е носил екипите на "Пас Янина", "Атромитос", "Калитеа" и "Трикала", във визитката си има и един сезон в кипърския АЕЛ (Пафос). В българския шампионат е играл единствено за родния си "Локомотив" Пловдив, който напуска още през лятото на 2002 година.

Христо Телкийски ще направи първа тренировка с "Ботев" на 10 януари, когато стартира зимната подготовка на "жълто-черните".

"Избрах да премина в Ботев, защото това е един от най-големите клубове в България, на всички е известно каква история и какви фенове има този отбор. За мен няма значение, че ще играя в "Б" група, по-важното е, че клубът има високи цели и тук се работи сериозно. Въпреки, че прекарах много време в Гърция, следя редовно пловдивския футбол и знам как се представяше отбора през есента. Предстои ни много работа през пролетта, за да влезем в елита. Не се притеснявам от факта, че съм юноша на Локомотив. Аз съм професионалист и смятам, че избрах най-доброто място, на което да продължа кариерата си", заяви Христо Телкийски минути, след като парафира договора си с "Ботев" Пловдив.



Виж коментарите (143)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).