Общината задвижва проекта "Втори гребен канал в Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (78)
07:00 / 30.12.2011
31249
Общината подготвя процедура за възлагане на проектирането на втори гребен канал в Пловдив, като за целта още през януари ще бъде обявен конкурс. Това съобщи кметът на града Иван Тотев.

Според досегашния идеен проект този втори канал трябва да се построи между сегашния канал и р. Марица. Широчината на дублиращото съоръжение ще е 50 м, а дължината му - малко над 2 км. На площ от около 30 дка е предвидено изграждането на 4 заливчета и едно езеро, няколко по-малки моста, водни колела, уейкбординг и зимна пързалка. Съоръжението ще позволи Пловдив да приема състезания по гребане от най-висок ранг. Според местната власт ползата ще е несъмнена и за пловдивчани, и то целогодишно.

"Целта на дублиращия гребен канал е по времето, когато няма големи състезания, по съоръжението да се пускат водни атракции, да се направи плаж или да се ползва от рибари", заяви от своя страна заместник-кметът Георги Титюков.

Идейният проект е на архитектите Светла Оцетова, Невен Митев и Илко Николов.



Виж коментарите (78)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).