АКС "Тракия" (Пд) обра титлите и в последния ден от държавния турнир по спортна стрелба в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 24.12.2011
653
Малките стрелци на АКС "Тракия" (Пд) обраха титлите и в последния състезателен ден от силния държавен турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие за всички възрастови групи, на който пловдивският стрелкови клуб бе домакин в продължение на 4 дни.

При момичета на пушка Веселина Петкова от "Тракия" бе най-добра от всички и заслужи първото си място с 381 точки.
При момчета в същата дисциплина -пушка, съотборникът й Костадин Крушков грабна титлата с 371 точки, като изпревари друг тракиец - Димитър Николов, останал втори с точка по-малко. Трети е съотборникът му Борис Топалов с 368 точки.

На другото оръжие - пистолет, момичетата на "Тракия" отново бяха недостижими на върха. Титлата спечели малката Моника Ботева, при това с много силен резултат за възрастта й - 373 точки.

12-годишната пловдивчанка, която е едва 6 клас, направи отлично състезание и изпревари смятаната за фаворитка Симона Антонова от ЦСКА, останала с 355 точки. Третото място заслужи Мария Гайдаджиева от "Тракия" с резултат 353 точки.

Над 200 стрелци от всички центрове в страната спореха за медалите в надпреварата в продължение на 4 дни. Под тепетата се представиха почти всички най-добри български стрелци в момента и почти всички национали, което предизвиква сериозен интерес.

Състезанието бе в упражненията: 60 изстрела с пневматична пушка и пистолет за мъже и юноши; 40 изстрела с пневматична пушка и пистолет за жени и девойки и 40 изстрела с пневматична пушка и пистолет за момчета и момичета.

Турнирът "Тракия 2011" се проведе в обновената залата по спортна стрелба в СОУ ,,Братя Миладинови" и на практика бе квалификационен за определяне състава на националите за Европейското първенство във Финландия през 2012 година.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).