Девет състезатели от клуб "Тракия“ (Пд) участват за България на турнир в Белград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:39 / 10.12.2011
1067
Внушителната бройка от 9 състезатели на АКС "Тракия" (Пловдив) ще стрелят за националния отбор на България на силния международен турнир по спортна стрелба за юноши и девойки, мъже и жени, който започва в Белград днес.
Начело на тракийската група е безспорният пловдивски ас и най-добър стрелец в България за 2011 година - Антон Ризов, който ще участва на пушка при мъжете.

В дисциплината пушка - жени АКС "Тракия" ще бъде представен от трите негови топсъстезателки - Петя Луканова, Виктория Петкова и Виктория Иванчева.

При девойките на пушка ще се състезават младите наши надежди Таня Звискова и Нели Танева.

Силвия Чакърова и Полин Златева пък ще стрелят в дисциплината пистолет при девойките, а при юношите със същото оръжие ще се изявява Ангел Чонин.

Заедно с 9-те състезатели на "Тракия" за Сърбия вчера заминаха и техните лични треньори - Веселин Петков, Евгения Звискова, Стоян и Сашо Александрови и Величка Колева.
Националите от вчера са Сърбия. Международният турнир по спортна стрелба стартира днес в Белград. Състезанието е за всички възрастови групи - от юноши и девойки до мъже и жени и ще събере почти целия европейски елит в този спорт. Надпреварата ще се проведе днес и утре и ще се стреля и с двата вида оръжие - пушка и пистолет.

Турнирът в Сърбия ще бъде генерална проверка за най-добрите наши стрелци и своеобразен тест за определяне състава на националния отбор на България за юноши и девойки, мъже и жени за участие на Европейското първенство с пневматично оръжие от 10 метра от 14 до 19 февруари във финландския град Хейнола.

На шампионата на Стария континент във Финландия, България ще участва с 24 свои състезатели във всички възрастови групи в двата вида оръжие - пушка и пистолет.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).