ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (28)
ПФК "Ялова поляна" е шампион на Пловдив в аматьорската лига за за 2011г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 06.12.2011Коментари (1)1801
ПФК "Ялова поляна" спечели финала на плейофите срещу отбора на ФК "Даяна" с 1:4, игран неделя вечер на игрището на Спортен център "Арена",  като по този начин стана исторически първи шампион на Градска Футболна Лига. Двата тима вече изиграха един финал преди седмица в турнира "Купата на Пловдив", който бе спечелен  от домакините в тази среща ФК "Даяна". Пределно мобилизирани да не изпуснат победата и този път, футболистите на "Ялова поляна" стигнаха рано рано до попадение, дело на Николай Николов (2'). След гола гостите продължиха да опитват да вкарат попадение, а домакините предимно се браниха. Попадения така и не влизаха, като постепенно играта се изравни. Към края на полувремето "Даяна" стигна до изравнителен гол. Негов автор е Петър Антонов (18'). За тяхно съжаление гостите отново поведоха доста бързо, след като мрежата опъна Борис Лазаров (19') с мощен удар от далечно разстояние, който влезна неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Георги Христов. В оставащите минути до почивката домакините опитаха да променят нещо, но без успех.
Второто полувреме се оказа, може би най-слабото
в продукцията на ФК "Даяна". В неговото начало, те опитаха да стигнат до изравняване, но се запомниха само няколко пропуска. Постепенно гостите си върнаха инициативата и в средата на полувремето стигнаха до нов гол, реализиран от голмайстора на тима Николай Николов (35'). С това си попадение неговата сметка в шампионата набъбна до 41, което му отреди 2 място в крайното класиране на голмайсторите, като само 3 попадения не му достигнаха да грабне приза. В крайна сметка победител в това съревнование стана Тодор Чалъков (Ударната група) с 44 гола.

До края на мача домакините, като че ли се бяха предали. Разбира се опитите да променят резултата не спираха, но определено инициативата в мача бе в ръцете на "Ялова поляна". Те дори стигнаха до ново попадение, вкарано от Мартин Йорданов (42'), с което бе сложена точка в спора. До края резултата можеше да набъбне сериозно в тяхна полза, като дори голмайстора на "Ялова" можеше да спечели голмайсторския приз, но вратаря на домакините не позволи това да се случи.

По-рано през деня, в битка за третото място, отборът на "100+" победи "Еурокатена" с 3:6 и се сдоби с бронзовите медали.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ха така! Сега да ги вкарат с уайлд кард в турнира за купата на България и да ги дадат Левски,че Баждеков вчера се тюхкаше за отбор от по-долните групи.Ще бъдат прекрасни домакини - яловите футболисти на Левски на Ялова поляна.Супердерби!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Ботев с последна тренировка преди Славия
Браво! Янаки Милев се класира на полуфинал в Турция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: