Марица с категорично 3:0 над Феникс в Шумен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:12 / 04.12.2011
882
Почти пред пълни трибуни в зала "Младост" волейболистките на Феникс 09 (Шумен) не успя да бъде равностойни на вицешампионките от Марица (Пловдив) в дебютния си домакински мач в женския елит на България. Над 400 зрители изгледаха срещата от 5-ия кръг на държавното първенство, спечелена от гостенките в жълто с разгромното 3:0 (25:17, 25:14, 25:10).

В основната шестица на Марица се завърна капитанката Диана Малинова и започна да навлиза във форма за срещата-реванш от евротурнира "Чалъндж къп" с полския Импел Гвардия (Вроцлав) след възстановяване на контузия в глезена. Старши-треньорът на пловдивчанки Иван Петков си позволи да изпробва различни постройки на състава, като в първата половина на мача Цветелина Николова и Бояна Андреева играха като тандем разпределител-диагонал, а след това бяха заменени от Анелия Минчева и Марина Ковачева. Минчева почти сама спечели третия гейм за Марица, затруднявайки противника с две серии от сервиси, които донесоха и няколко аса на русокосата плеймейкърка. Някои от най-младите състезателки на Марица, като Велина Кансъзова и Ана Христова също получиха игрово време.

Със 7 точки след три победи и една загуба Марица заема 3-то място във временното класиране, като лидерът ЦСКА има един изигран мач повече. Феникс пък се намира на предпоследното 6-то място с четири загуби от четири мача. В следващия кръг маричанки гостуват на "червените" в дербито на кръга, а Феникс 09 е гост на Спартак Интерком Груп (Варна). Срещите са в събота (10 декември) от 17:00 часа.

Източник: BGvolleyball.com



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).