"Марица" падна 0:3 в Полша за "Чалъндж къп"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:58 / 30.11.2011
1239
Волейболистнките на "Марица" загубиха с 0:3 гостуването на полския гранд "Импел Гвардия" в първия си мач от европейските клубни турнири за Купата на претендентите - "Чалъндж къп". В местната спортна зала "Орбита" във Вроцлав пловдивчанки се представиха повече от достойно срещу именития си съперник и в много моменти от срещата бяха почти равностойни на скъпоплатените полски звезди. Българските вицешампионки отстъпиха с 10:25, 21:25, 23:25 в отделните геймове, точно след 74 минути игра в пълната с фенове спортна зала "Орбита".

"Марица" игра без най-добрата си състезателка, капитанка и лидер на отбора Диана Малинова, която се възстановява от разтегнати мускулни влакна, вследствие на силно изкълчен глезен. Старши треньорът на "жълто-сините" Иван Петков реши да не рискува здравето на Дида и отсъствието на 26-годишната посрещачка се отрази видимо на играта и настроението в тима.

Иван Петков пусна в стартовия състав Анелия Минчева, Бояна Андреева, Марина Ковачева, Никол Николова, Мира Тодорова, Борислава Янкова и Ивелина Монова като титулярна седморка. По-късно в игра се появиха разпределителката Цветелина Николова и младите надежди Милена Димова и Велина Кансъзова.

Маричанки започнаха доста колебливо, явно постъписани от обстановката в залата през първата част. Първото прекъсване дойде при 16:7 за полякините, които после лесно си затвориха победно гейма с разлика - 25:10.

В следващите два гейма обаче пловдивчанки намиреха верния ритъм на игра, натрупаха самочувствие и това веднага се отрази на терена. Българките заиграха почти равностойно на фаворитките, а мачът тръгна точка за точка.

В началото и на двете части пловдивчанки успяваха да натрупат по 3-4 точки аванс, който обаче на два пъти се стопяваше след индивидуални грешки в защита.

Във втория гейм "Импел Гвардия" дори успя да заличи аванс от 5 точки, който домакините имаха при 14:9 за българките. Така момичетата от Вроцлав изравниха за 14:14. После отново допуснаха изоставане, но в крайна сметка дръпнаха с 20 : 16, за да финишират с победното 25:21. В третата част се повтори сценарият от втората. Маричанки отново заиграха много нахъсано, направиха силен финален щурм, с който успяха да спасят три от четирите поредни мачбола, които домакините си бяха осигурили. Подемът на "Марица" бе явен, и когато всички очакваха нашите да измъкнат гейма, опитът на полякини си каза думата - 25:23, с което изковаха и успеха в мача.

Топреализаторки в срещата станаха Марина Ковачева от "Марица" и Моника Чипирук от "Импел Гвардия", които отбелязаха по 12 точки. За българките Никол Николова добави още 9, а Борислава Янкова - 6 точки. Либерото на "Марица" Ивелина Монова блесна с 83% добро посрещане. За "Импел Гвардия" полската националка Катажина Яшевска и рускинята в състава им - Зузана Ефимиенко постигнаха 6 точки от блокада и 3 аса. Американката Ариел Уилсън добави още 9 точки, 3 от които от блокада.

Реваншът ще се играе на 7 декември. В него "Импел Гвардия" се нуждае от само един гейм, за да продължи напред. Ако пък "Марица" измъкне победа с 3:0, ще се играе т.нар. златен гейм до 15 точки за определяне на крайния победител.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).