ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (16)
ФК "Даяна" е първият носител на "Купата на Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 27.11.2011Коментари (2)2501
Футболистите на ФК "Даяна" спечелиха първото издание на турнира "Купата на Пловдив", организирано за участниците в Градска Футболна Лига. До историческия първи финал стигнаха отборите на ПФК "Ялова поляна" и ФК "Даяна". Късният час и хладното време не попречиха на около 150 човека да изгледат на живо спектакъла, който изнеса двата тима на игрището на спортен център "Арена". Противниците не си дадоха и грам време за опознаване, като се "захапаха" още след първия съдийски сигнал. "Ялова" наложи преса, което изненада отбора на "Даяна" и в първите минути те изглеждаха доста стъписани. Това бяха минутите на домакините, които владееха инициативата и съвсем заслужено стигнаха до откриване на резултата чрез Николай Николов в 17 минута. След гола гостите се активизираха, но до края на полувремето единственото което редуваха бяха непростими пропуски.
Истинската голова фиеста беше след почивката. Още от подновяването на играта се видя че "Даяна" влизат по-мобилизирано в мача и съвсем заслужено първата добре организирана атака се превърна в изравнително попадение, дело на Петър Антонов (28'). Последваха най-силните минути за гостите, които използваха психологическото си предимство и бързо бързо набутаха втори гол чрез Атанас Кочанов (31'), за да обърнат резултата в тяхна полза. Тук обаче, гостите допуснаха огромна грешка. Доволни от резултата и може би респектирани от класата на противника си, те се прибраха в своята половина и доста рано тръгнаха да задържат резултата. Това поведение позволи на домакините да обърнат на свой ред развоя на срещата. Само две минути им бяха нужни за да изравнят с попадение на Борис Лазаров (33'). По-добрата игра в тези минути на "Ялова поляна" и отлично проведената атака в 40-та минута доведоха до нов гол в тяхна полза, с автор Неделчо Янков. Последваха още по-кошмарни минути за гостите, през които те нямаха друга алтернатива, освен да търсят гол на всяка цена. Тръгвайки напред те оголиха своя тил, което доведе до 3-4 смъртоносни контра атаки на домакините. И само чудото и блестящите намеси на Георги Христов спасиха "Даяна" от истинско поражение в тази среща. Но когато съдбата е решила нещо друго за теб, тогава късмета е с победителите. И както не веднъж се случва, старата максима "не вкараш ли ще ти вкарат" се прояви с пълна сила. Три минути преди края на срещата Николай Ценов спечели сърцата на своите съотборници и фенове, подкрепящи тима тази вечер, изравнявайки резултата - 3:3 и довеждайки срещата до изпълнение на наказателни удари. 

При дузпите психологическото преимущество определено беше на страната на гостите. И въпреки, че пропуснаха 2 от 5, в крайна сметка капитанът на отбора Атанас Кочанов вдигна първата "Купа на Пловдив", която се оказа и първият спечелен трофей в историята на ФК "Даяна". При дузпите точни за "Ялова поляна"  бяха Борис Лазаров и Антон Петров, а за "Даяна" Минчо Цветанов,  героят Николай Ценов и с победната дузпа - капитанът Атанас Кочанов

Двата тима, които се оказаха най-добрите в първия сезон на Градска Футболна Лига ще изиграят още един финал, този път за определяне на шампион за 2011г. Той ще се проведе на 4 декември 2011г от 17:00ч.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Радвам се че натрихте носа на прехвалените алкохолици от Ялова поляна
0
 
 
ми отива им това име на тези жълти хорица
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
От детската школа в първия отбор! Петима локомотивци дадоха пример на бъдещи таланти
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Пореден шахматен фестивал ще се проведе в Пловдив
Над 20 пилоти от Пловдив и региона участваха в благотворително състезание на писта "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: