Радуканов: Има умора у футболистите, но излизаме за победа срещу Ботев Вр

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (47)
17:25 / 22.11.2011
7382
Ден преди двубоя срещу Ботев Враца за Купата на България старши треньорът на Ботев Пловдив Милен Радуканов даде кратко интервю за клубния сайт, в което сподели очакванията си за предстоящия мач.

- Г-н Радуканов, в какво физическо състояние се намира отборът и ще ви стигне ли времето за възстановяване?

- Истината е, че хвърлихме доста сили в последния мач за първенството. Преследвахме победата през цялото време и момчетата се изцедиха доста. Правим всичко възможно да ги тонизираме, но ми се струва, че ще има останала умора у тях, която ще трябва да преодолеят.

- В такъв случай ще издържат ли ако се стигне до продължения?

- Дори да се стигне до продължения, мисля че футболистите ще издържат физически. Повече ме притеснява, че в събота ни предстои много важен мач срещу Любимец и ако може да се окаже фатално, ако ни се наложи да играем 120 минути.

- Успяхте ли успоредно с мачовете за първенството да се запознаете с играта на съперника за купата?

- Гледахме мача на Ботев Враца с Локомотив Пд, така че имаме представа за играта им. По важното обаче е ние да се представим по начина, по който искаме и да търсим победата и продължаването в следващия етап на турнира.

- Ще дадете ли почивка на някои от основните играчи?

- По всяка вероятност ще съхраним някои футболисти и ще дадем шанс на други да играят.

- Направихте неочакван ход с картотекирането на Светослав Петров. Наред ли е всичко с документите и ще го видим ли на терена?

- Да, Светослав Петров е картотекиран и от днес е пълноправен футболист на Ботев Пловдив. Ще попадне в групата за мача за купата и ще преценя дали да играе. Той може и трябва да помогне на отбора.

- Ще го ползвате ли и напролет?

- -Засега мислим само за следващите 4 дни и как той може да бъде от полза на отбора в това време. След края на полусезона ще мислим за пролетта и неговото евентуално участие.

- Имате ли проблем с контузени футболисти?

- Курдов няма да може да играе. Почувства болки на мача с Поморие и бе сменен. Мина преглед, който показа, че няма нищо фатално. Въпреки това, чувства болки и сигурно няма да играе утре.

- Казахте, че ще говорите за селекция след края на полусезона, но все пак ориентирате ли се на кои постове ще Ви трябват нови попълнения?

- Вече имам представа на кои постове ще се нуждаем от нови футболисти. Мислим по въпроса и следим няколко играчи. Говорим и с г-н Юли Попов по темата, но няма да коментирам нищо повече докато не свършат оставащите мачове.

 

Източник: botevplovdiv.bg


Виж коментарите (47)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).