Локо удари с 3:1 Ботев в дербито при набор 98

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
15:34 / 20.11.2011
3128
Локо победи Ботев с 3:1 в дербито при родените 1998 година деца. Над 50 души изгледаха двубоя на терена в село Катуница.

Мачът започна равностойно като първата по-сериозна опасност дойде в 7-ата минута когато Георги Чукалов бе съвсем близо до откриване на резултата в полза на домакините, но удара му профуча на сантиметри от дясната греда на "смърфовете".

В 16-ата минута футболистите на Локомотив поведоха в резултата след като Александър Гурков изведе Димитър Грудев с чудесен пас на чиста позиция, бързоногия нападател надбяга пазачите си и с елегантен прехвърлящ удар изведе черно-белите напред. 5 минути по-късно локомотивци отново ликуваха. Александър Гурков изпълни пряк свободен удар отляво, след което вратарят на домакините Димитър Стамболов вместо да улови топката, я боксира нескопосано и тя попадна в левия защитник на Локомотив Георги Колев, който наказа бившия си отбор.

В 28-ата минута Ботев се върна в мача след като Константин Костов проби по десния фланг и изсипа топката в наказателното поле на Локомотив. Защитата на "черно-белите" не съумя да покрие Георги Чукалов, който от 3-4 метра необезпокоявано разстреля иначе безгрешния в днескашния мач вратар Динков.

До края на полувремето двата отбора не сътвориха нищо интересно и оставиха интригата за вторите 35 минути.

След почивката логично Ботев бе малко по-настоятелния от двата отбора, но първото по-сериозно положение за гол отново се откри пред децата с черно-бели фланелки в 47-ата минута. Чудесно центриране отдясно на Петър Керенски намери Александър Гурков, който отблизо стреля с неудобния си ляв крак и това лиши Локомотив от трети гол. В 54-ата минута Ботев бе на крачка от изравняването след като влезлият като резерва Венцислав Арабаджиев стреля от малкото наказателно поле, но вратарят на Локомотив Димитър Динков с крак успя да опази вратата си. 2 минути по-късно отново Динков спаси отбора си с прекрасна намеса, този път след удар с глава на Васил Христозов. В 62-ата минута роденият през 1999 година Неделчо Стоянов опита удар от над 20 метра, който вратаря на Ботев спаси, а при последвалата добавка Димитър Грудев не бе достатъчно концентриран и пропусна да отбележи. Минута пред края на мача единственият голмайстор за Ботев Чукалов стреля извън наказателното поле, но Динков отново бе на мястото си и спаси. Секунди преди последния съдийски сигнал Димитър Грудев се пребори за една топка по лявото крило, а в последвалото разбъркване топката се озова в краката на Иван Лазаров, който очи в очи със стража хладнокръвно реализира в долния десен ъгъл.



Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).