ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Шампионът на ГФЛ 2011 г. ще е ФК "Даяна" или ПФК "Ялова Поляна"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:41 / 17.11.2011Коментари (0)1457
© Plovdiv24.bg
Вече са известни участниците във финалния мач за определяне на шампион за 2011г на Градска Футболна Лига. По ирония на съдбата, точно както и на първия финал за "Купата на Пловдив", един срещу друг ще се изправят отборите на ФК "Даяна" и ПФК "Ялова поляна".

Двата тима стигнаха до вторият финал, който ще изиграят в рамките само на 9 дена, по различен начин. Първо ФК "Даяна" игра полуфинал с "Еурокатена" и го спечели с 5:3. Макар резултатът да изглежда категоричен, то на терена нещата не изглеждаха толкова гладко през цялото време. Срещата започна с две последователни греди. Първо още в 15 секунда това направиха играчите на гостите, след което в ответната атака същото направиха и от "Даяна". Домакините поведоха в резултата с тупалка на Владислав Велчев (3'), вкарана почти от централния кръг на терена. До почивката те утроиха преднината си с попадения на Неделчо Делчев (19') и Иван Динев (20').Това доведе до отпускане на обръча около вратата на "Еурокатена", който налагаха домакините през тези минути. През второто полувреме гостите са окопитиха и съвсем заслужено стигнаха до първо попадение, дело на Борис Стоянов (27'). Това им даде криле за да опитат да се върнат в срещата, но вместо това се стигна до нов гол за домакините, дело на Атанас Кочанов (40'). Виждайки, че победата им се изплъзва, играчите на "Еурокатена" сякаш се освободиха от психическото напрежение на полуфинала и в следващата минута върнаха едно попадение чрез Георги Танев (41'). Последваха силни минути за тях, като бяха принудили съперника си предимно да се отбранява. Нов гол, дело на Борислав Инчев (45') ги върна в играта, макар и с надежда само за евентуално преиграване на срещата. Всичко обаче приключи в 47 минута, когато Неделчо Делчев сложи точка в спора, отбелязвайки за втори път в срещата.
Далеч по тежка бе задачата на ПФК "Ялова Поляна", които във втория полуфинал се изправиха срещу тима на "100+". Шампионът за 2011г. на турнира организиран от ВМРО влезна силно в срещата, като натисна своя опонент още от самото начало на срещата. Но до сериозно голово положение така и не се стигна. Вместо това при едва втората си по сериозна атака нападателят на гостите Георги Маринов (11') откри резултата. И докато домакините се опомнят от шока, в следващата атака Георги Маринов (12') повтори упражнението по опъване на мрежата зад гърба на вратаря на домакините, давайки солидна преднина от два гола за своя тим. Тези две попадения само наляха свежо гориво в головата машина на "Ялова" и само след няколко минути дойде и попадението на Николай Николов (15'). Гостите заложиха топката на централния кръг, последва мощен шут на Иван Милев (16') и разликата бе възстановена - 1:3. Раздразнения от лесния гол, домакините реагираха светкавично и още със следващата си атака вкараха нов гол, отново на сметката на Николай Николов (15'). Сякаш нямаше сила, която може да спре Николай Николов в този момент, след като с лекота навърза двама защитници и с удар от упор изравни резултата в 20 минута. При този резултат дойде и почивката. След нея играта стана още по интересна, като положенията и най-вече пропуските се редуваха и пред двете врати. Двата отбора започнаха да се дебнат и да не прибързват с грешните отигравания. В 35 минута "Ялова поляна" се опита да дръпне в резултата, след попадение на Илиян Видев. Само след 2 минути гостите изравниха чрез Борислав Димитров, който отбеляза фамозен гол, за който Борислав Василев все още размишлява от къде точно влезна. По всичко личеше, че победител трудно може да бъде излъчен, след като пропуските се редуваха ту пред едната, ту пред другата врата. Тогава една топка се търколи към защитникът на домакините Петър Мендизов (44'), който бе заел позиция малко след централния кръг в полето на гостите. Последния без да се замисли я изпрати с бясна сила към вратата на Иван Корбушев. Получи се рикошет, като първоначално вратарят улови топката, но после тя се оказа в неговата мрежа, за да оформи крайното 5:4. По този начин, с най-куриозното попадения в срещата, футболистите на ПФК "Ялова Поляна" извоюваха правото да играят във финала.

За загубилите отбори предстои една последна битка за чест, слава и бронзовите медали, която е предвидена да се изиграе на 4 декември 2011г. от 15:30ч. Един срещу друг се изправят отборите на "Еурокатена" и "100+".
Финал на плейофите ще се изиграе на същия този 4 декември 2011г. от 17:00ч., като за титлата "Шампион за 2011г." на Градска Футболна Лига ще спорят отборите на ФК "Даяна" и ПФК "Ялова Поляна". Разбира се двата тима ще се срещнат на 25 ноември 2011г. от 20:00ч. за да определят носителя на "Купата на Пловдив".
 

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: