Ще имаме още един гребен канал?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:00 / 14.11.2011
6803
Спортното министерство е готово целево да отпусне пари за втори (дублиращ) Гребен канал в Пловдив, каза за Plovdiv24.bg кметът на града Иван Тотев. Финансирането обаче ще стане факт само при представяне на готов проект за новото съоръжение. Това е било уточнено на среща между новия градоначалник и министъра на спорта Свилен Нейков. Според Нейков сумата, която ще бъде необходима, за да стане факт този дублиращ гребен канал, е около 2-3 милиона лева, но точните й параметри ще станат ясни на по-късен етап от реализирането на проекта.

"Лично ще се заема с този проект и се надявам той да бъде реализиран. Желанието ми е на новия обект да се провеждат международни състезания не само за юноши и девойки, но и за мъже и жени", допълни още Иван Тотев.

"Според досегашния идеен проект този втори канал да се построи между сегашния канал и р.Марица. Широчината на дублиращото съоръжение е 50 м, а дължината му е малко над 2 км.", поясни бившият зам.-кмет на Община Пловдив Георги Титюков. Той допълни, че на площ от около 30 дка е предвидено изграждането на 4 заливчета и едно езеро, както и няколко по-малки моста.

"Целта на дублиращия гребен канал е по време, когато няма големи състезания, по съоръжението да се пускат водни атракции, да се направи плаж или да се ползва от рибари", каза още Титюков.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).