Ботев взе дербито със Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (158)
16:23 / 13.11.2011
21654
Ботев спечели дербито на Източната "Б" група срещу Сливен. "Канарчетата" надделяха с минималното 1:0 над "войводите", на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, пред малко повече от 2000 зрители.

Срещата започна отлично за "жълто черните", които поведоха с ранен гол на Ангел Рахов, засичайки с глава центриране от корнер. Три минути след попадението на Рахов, домакините имаха отлична възможност да удвоят резултата. Петър Атанасов получи страхотно подаване в наказателното поле и след като преодоля вратаря на Сливен, не успя да вкара топката във вратата за 2:0. До края на полувремето домакините доминираха изцяло над своя противник, но така и не можаха да достигнат до чисто голово положение.

Второто полувреме започна идентично като през първото с натиск от страна на Ботев. В 54-ата минута един от най-добрите на терена Ангел Рахов имаше чудесна възможност да отбележи второто си попадения в срещата. Бранителят излезе на добра позиция в близост до вратата на гостите, но топката му дойде на неудобния ляв крак и не можа да отправи много хубав изстрел, с който да застраши Караманов. Четвърт час преди края на срещата, публиката на стадион "Христо Ботев" настръхна, след като футболист на Сливен отправи много силен шут от около 30 метра, но ударът му нацели греда. 

С тази победа Ботев се изкачи на 4-та позиция с актив от 20 точки, на 4 от лидера Етър. Сливен е на 5-та позиция също с актив от 20 точки. 


Виж коментарите (158)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).