ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спас Костов от РЗС: Градски референдуми по всички важни въпроси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:24 / 19.10.2011Коментари (6)8562
© Plovdiv24.bg
Спас Костов е роден на 21 март 1985 година в град Пловдив. Завършил в Национална Търговска Гимназия - гр.Пловдив,специалност Икономика. Завършва висше образование със специалност Политология и втора специалност Право. Владее свободно, писмено и говоримо, английски език. В момента работи в Адвокатско дружество. Спас Костов е председател на Младежката организация на РЗС - гр.Пловдив. Член на контролно-ревизонния съвет на Общинско ръководство на РЗС - гр.Пловдив. Той се съгласи да отговори на въпросите на Plovdiv24.bg.


- Добър ден, господин Костов. Да започнем с въпроса за първото нещо, което ще направите, ако бъдете избран за общински съветник от политическа партия РЗС?

Безспорно първото, което трябва да се направи, е ревизия на всички общински сделки през последните години в град Пловдив и изваждането им на светло, за да може цялата общественост да се запознае с това, което е вършено в общината. Вероятно новоизнесените факти ще са любопитни и нелицеприятни. Аз вярвам, че нещата трябва да започнат на чисто, защото всички виждаме проблемите в нашия град и лошото е, че няма воля за промяна в останалите казионни партии и местни организации, които са за запазване на статуквото и продължаването на криминалния преход.От друга страна, ако има добро и позитивно, то да се запази и надгражда.

- В този ред на мисли да ви попитам, защо избрахте да се присъедините към РЗС?

Политическа партия РЗС е единствената реална опозиция на властта, с ясно изразена позиция по това, как трябва да се развива нашата страна и най- после да видим промяната, за която толкова много жадуваме. Аз като млад човек се надявам да започнат да се ценят младите и образовани хора в България, защото колкото и клиширано да звучи, те са бъдещето и трябва да им се дава възможност да реализират своите иновационни идеи,за превръщането на България, а в частност и Пловдив, в по-добро място за живеене. На всички ни омръзна да виждаме едни и същи фигури, както на национално, така и на местно ниво, зад които стоят съмнителни олигархични интереси и те са проводници на политика за лично обогатяване.

- Вие сте председател на младежката организация на РЗС, мислите ли че повече млади хора трябва да се интересуват от политика?

Задължително е всички да се интересуват от това, което се случва около нас и по специално в политиката, защото само ако сме активни и добре информирани можем да променим съдбата на нашия хилядолетен град, а разбира се и на цялата държава. Ние в младежката организация на РЗС в Пловдив, смея да твърдя, работим по най- новите европейски и световни стандарти в политиката и сме събрали екип, който може да помогне за развитието и на града ни. Аз искрено вярвам в това и се надявам, че много хора ще оценят нашите усилия и ще подкрепят с вота си на доверие нашите идеи.

- Кое беше водещо във вашата дейност в предизборната надпревара?

Срещнахме се със стотици хора и от персоналните разговори разбрахме какви са техните реални проблеми и какво можем да направим ние без да даваме непосилни и мегаломански обещания, като някои наши опоненти.

- Ще назовете ли конкретни проблеми, които приоритетно ще се опитате да решите, ако бъдете избран за общински съветник?

Необходимостта от саниране на старите панелни блокове в града е крайно наложителна и с годините тази нужда ще се усеща все по-силно при съгражданите ни. Особено критично е положението в кварталите "Смирненски" и "Кичук Париж". Поради тежката икономическа обстановка в страната знаем, че за едно семейство е трудно спестяването на средства, затова ако бъда избран за общински съветник, едно от основните неща, по които ще работя е осигуряване на помощ от общината и държавата за разрешаването на проблема. Едно от възможните решения е "Топлофикация" да поеме отговорност за санирането на жилищата на пловдивчани, а натрупаните задължения към фирмата да се приспадат частично от стойността на ремонтите и да се инвестират в нови уреди за дистанционно отчитане на потреблението. Дейностите по санирането ще се съфинансират с европейски и общински средства.

Недопустимо е в момента да не се прави нищо и всеки да се бори индивидуално, санира се на парче, което не само е неестетично визуално, но не помага за стабилността и сигурността на сградата.

Друг проблем, който ме притеснява, е градския транспорт. Знаем добре лятото до какви високи температури се стига, съответно придвижването с обществения транспорт е не само неприятно, но и крайно опасно за възрастните хора. Това са условия, недопустими за държава от Европейският съюз в 21 век. Затова аз и колегите ми от "Ред, законност и справедливост" ще се борим за повече автобуси с климатици, за да могат пътниците и служителите в автобусите да пътуват комфортно и удобно в летните жеги.

Най-голямото съкровище на Пловдив са децата. Пловдивска община трябва да организира системата на детските ясли и градини така, че децата да растат в радост, а родителите да не са в тревога. Запазването и повишаването на квалификацията на педагозите и възпитателите в детските градини и училищата, да бъде не само лично техен, но и общински ангажимент.А ако погледнем площадките за игра и спорт в двора на всяка детска градина и училище? Там положението е направо трагично и "крещи" за промяна.

Един от основните приоритети, по които също смятам да работя, са проблемите засягащи условията в местните болници и ДКЦ-та. Обстановката там е мизерна, нехигиенична и опасна. Има нужда от сериозна реформа и намиране на средства за постигане на прилични условия. Става въпрос за живота и здравето на българите. Общинските съветници на "Ред, законност и справедливост" ще настояват за въвеждането на строг контрол върху финансирането и дейността на общинските лечебни заведения в Пловдив, за борба с корупцията и злоупотребите в тях.

В областта на туризма ще полагам максимални усилия за популяризиране на града и за утвърждаването на Пловдив като културна столица на България, защото го заслужава. Има много с какво да се гордеем - с древна история, красива природа, антични места и обекти, талантливи творци и т.н.

- РЗС има радикални идеи за промяна на Конституцията и други важни идеи, как бихте коментирали това?

Промените в Конституцията са задължителни, защото в момента тя е направена така, че да може да баде извършен криминалния преход и разбира се да не се потърси отговорност на тези политици през последните повече от 20 години , които се обогатиха за сметка на българския народ. Както казва нашият кандидат за президент доц.д-р Атанас Семов "България не е бедна държава, България е много крадена държава". Ако хората си направят труда да се запознаят по- детайлно с нашата програма ще разберат, че ние сме единствената партия предлагаща конкретни действия. Например:

- намаляване на депутатите от 240 на 100
- избирателите да могат да отзовават своите народни избраници
- премахване на имунитета на депутатите и
още много, както се убедихте, важни промени за да се превърнем в истинска европейска страна с горди граждани.

- Да се върнем на местна почва, кажете ни още някои идеи, които са заложени във вашата програма за Пловдив?

Ние искаме демокрацията да баде реална в нашия град затова предлагаме градски референдуми по всички важни въпроси, гражданите да имат достъп до сесиите на Общинския съвет, а защо не и предаването им по интернет в реално време, за да може всичко да е прозрачно и да се спрат далаверите.Също така имаме идеи в областта на екологията, чистотата, градоустройството и администрацията.

- И накрая кажете ни вашата максима, ако имате такава?

Това е една мисъл на Джордж Оруел "Да се говори истината във времена на всеобща измама е революция"



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Спас е един интелегентен и добросъвестен млад човек ,който на истина е за интересован от проблемите на нашата даржава и в частност нашия град. Като председател на младежката организация на РЗС той взема голямо участие в политическия живот на Пловдив. Запознат е с проблемите на града и ако баде избран за общински съветник ,наистина ще работи за разрешаването им ! Гласувайте за него!!!
0
 
 
Предложението за референдум е добро - Матев го прилагаше в Тракия успешно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Шахматни състезания
Моторни спортове
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: