ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Арх. Илко Николов: Мит е зависимостта на общините от държавата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:16 / 22.09.2011Коментари (6)3383
©
Създаването на нови работни места коментира арх.Илко Николов - кандидат-кмет на Пловдив, по време на работна визита в Брюксел. Посещението бе по покана на евродепутата от Синята коалиция Надежда Нейнски. Тя е и президент на политическата структура "Съюз за малки и средни предприятия" към Европейската народна партия - организация, която формира и координира политиката на малкия и средния бизнес в Европа.

Направлението на работа на тази организация е насочена към директна комуникация с органите на местното самоуправление - общините, без да се чака и изисква одобрение на държавните структури. Търси се и най-краткият път на бизнеса към системата на европейското финансиране - електронен регистър PADOR, където онлайн регистрацията, освен че спестява време и средства, дава автоматичен контакт със съответните контрагенти от държавите от Европейския съюз. Чрез този регистър се дава информация за текущите програми за финансиране, както и потенциалните партньори за съучастие в проектите. В годишен план заявките се обработват до средата на месец април, бюджетът се формира месец ноември, обикновено през месец януари финансирането стартира.

Една от програмите, която в момента се подготвя за одобряване от икономическата комисия на Европейския парламент, е " Приобщаване на социално слаби групи чрез насърчаване на малкия бизнес" - програма, насочена към малки предприятия, които да инвестират в машини и съоръжения за собственото си устойчиво развитие, срещу изискването да назначат работници от социално слаби групи и малцинства. В момента се разработват подробните критерии за одобряването на тази програма.

Кандидат-кметът от "Синя коалиция - Пловдив" взе участие в работата на Комитета по регионите, който представлява местните и регионални власти в ЕС. Една институция, която категорично развенчава мита за зависимостта на общините от държавата. Водещите принципите при формиране на програмите на тази най-нова структура на ЕС са независимост на общините и регионите от конкретното управляващо мнозинство в съответните държави и изключителен приоритет на местното самоуправление.

При срещите си арх.Илко Николов обсъди и възможностите за устойчиво развитие на малките и средните предприятия за региони от мащаба на Пловдив в контекста на създадената в началото на тази година "Конфедерация на малките градове и общини в ЕС" - нова европейска група към Комитета на регионите, като основна и най-нова институция на ЕС.

Кандидат-кметът от "Синя коалиция - Пловдив" проведе разговори и в Европейския парламент, където се запозна в детайли с дейността на тази ключова европейска институция, както и с актуалните теми от дневния ред на Комисиите по бюджета и външните работи.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Синята коалиция оплюска и оглозга "сините крепости" Пловдив и София така, както турчин не е клал и опожарявал. Само си спомнете Чомака и Гърневски. Чомака и Стефан Софиянски бяха най-най-най-корумпираните кметове и полици в България за последните 1330 години. Заради тях думичката политик стана равносилно на нещо много мръсно и гнусно. Това, което е Пловдив в момента, е резултат именно от СИНЬОТО антиУПРАВЛЕНИЕ. Когато говорим за статуквото, имаме точно това предвид - ужасяваща корупция, партизанщина и некомпетентност, разцъфтяла до невиждани размери по време на синята власт в Пловдив. Именно при синьото управление "стажуваха, учиха се и израснаха" Славчо Атанасов (райкмет в Тракия) и Тютюков (син активист и парашутист и в общината, по-късно зам.-кмет). Тези айдуци да издигат кандидат даже ми се вижда ужасно нагло. За съжаление хорската памет е доста къса, а си има и доста глупави хора, които ще си плюят на физиономията и ще гласуват за първокласни боклуци.
-1
 
 
Пловдив има спешна нужда от реформиране на институциите /бюрокрацията/ Това може да се реализира с един нов модел на управление , гарантиран от Гражданското общество и реализиран от експерти , бизнесмени и политици . Модел , по който се образува и развива реформаторската Синя коалиция - Пловдив ! На нас пловдивчани ни писна от тази анти реторика , на всички , който са в сегашното порочно управление /все някои друг им е виновен , а не могат да осъзнаят слабостта си/, а се стремят да влезнат в новата власт , а някой от тях дори с амбиции за кметското място ! За да има истинска промяна на статуквото е нужна промяна в начина на гласуване , за това аз ще заложа на експертно управление със силен контрол от Гражданското общество !
+1
 
 
Този ми се струва най-свестен от всичките. За него ще гласувам. За общинските съветници ще видя....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: