Кметът: За мен като пловдивчанин е чест да посрещна завръщането на световното гребане в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
20:40 / 15.09.2011
5836
"За мен като кмет е чест да открия най-престижната Европейска надпревара по академично гребане за мъже и жени в най-спортния град в България - Пловдив, заяви кметът на град Пловдив Славчо Атанасов на откриването на Европейското първенство по гребане.

"За мен като пловдивчанин е чест да посрещна завръщането на световното по гребане в Пловдив. Горд съм, че с усилията на родната ни федерация, успяхме да превърнем гребния канал в истинско спортно бижу и да дадем сериозната предпоставка, че Пловдив е достоен домакин. Както днес така и след година за световното първенство за юноши и девойки", каза още кметът.

"Фактът, че 140 лодки от 28 европейски страни участват е достатъчно силен аргумент, както в ползва на издигането на първенството така и затова, че гребането се завръща под тепетата", заяви Атанасов.

"Нашият град ще дава и занапред световни спортисти на България и на света. С грижата, която проявявате към нашите таланти, аз съм убеден, че името на нашия град отново ще се чува по световните спортни арени", добави градоначалникът.

"Убеден съм, че ще спечелим и битката за Европейската столица на култура Пловдив 2019 година", каза кметът.

"Пожелавам успех на всички участници, а лично аз ще стискам палци естествено за българските гребци", завърши Славчо Атанасов.

 


Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 13


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).