ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Наков: Нямам пари да издържам Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 16.06.2007Коментари (0)1818
©
Един от главните акционери в Локо (Пд) Емил Наков даде интервю за читателите на "Топспорт". Кюстендилецът говори за бъдещето на "смърфовете", селекцията на отбора и отношението му с феновете.

- Г-н Наков, какво става с Локомотив (Пд)?

- Ако кажа, че клубът се намира в добро състояние, ще излъжа. Чакаме човека, който ще дава пари за Локо (Пд), за да може отборът да продължи да съществува.

- Таня Раденкова - Тасева е имала среща с Димитър Герасимов, представител на английска инвестиционна къща, стигнало ли се е до споразумение?

- Постоянно има разговори с хора, които искат да притежават акциите, но засега няма нищо конкретно. Нещата са в доста напреднала фаза, но не искам да коментирам. Нека сделката стане факт и тогава ще оповестим всичко, за да е точно и ясно.

- Вие упълномощили ли сте г-жа Раденкова да преговаря и от ваше име?

- Много ясно. Разбрахме се тя да движи делата, защото е по-подходящият човек. Тя говори и от мое име, разчитам на нея, дал съм й пълен картбалнш да разполага и с моя дял от акциите. При нас няма скрито- покрито, няма значение кой от нас ще преговаря с купувачите.

- Вярно ли е, че хора от Галатасарай проявяват интерес към Локо (Пд)?

- Водят се постоянни разговори. Конкретни имена не искам да назовавам, но наистина има интерес от страна на турците. Г-жа Тасева постоянно е в София, там са офисите и, така че тя е по-наясно във всеки един момент с бъдещето на клуба.

- Част от акционерите в Локо смятат, че не искате да свикате Общо събрание, за да не изпуснете доминиращата функция в управлението?

- Това са пълни глупости. Аз не бягам от Общо събрание, дори ще ви кажа, че вече съм посочил дата за неговото провеждане. А и каква доминираща функция, след като съм намислил да се оттеглям от футбола.

- Къде са парите от трансфера на Алекс във Фиорентина?

- Вече една седмица се осведомявам от пресата, че парите са на път към Пловдив. Те щяха да пристигнат по-бързо, ако бяха пътували с презокеански кораб до Черно море и оттам с влак до нас. Факт е обаче, че Атанас Узунов ми се обади и каза, че в касата няма постъпления. Вярвам на Кузман Маринков, който осъществява връзката с Италия. Той твърди, че всичко е наред и до няколко дни сумата трябва да е налице.

- През януари трябва да получите пари от предварителния трансфер на Стоян Колев в Тревизо. Не е ли твърде късно, като се има предвид, че той вече ще е изкарал 7-8 месеца в Италия?

- Вече не искам да говоря за трансфери. Миналата година всички медии тръбяха, че Стоян е продаден, а той остана при нас. Едно е сигурно, на 17 юни той отива на медицински тестове в Италия. Желанието на Тревизо да го имат е огромно.

- Притеснявате ли се от заканата на членове на бизнес групата и ваши противници, че ще ревизират приходите от трансферите на Мартин Кабмуров в Ал Ахли и карето в ЦСКА?

- Всеки може да прави ревизия когато си поиска. От въпросните трансфери са минали не една и две ревизии, така че въобще не ме притесняват подобни закани. Всички документи са в клуба, аз не ги нося в себе си, както правят други хора.

- Говори се, че въпреки тези сделки, в Локо (Пд) не е имало пари до идването на Александър Тасев?

- Няма такова нещо. Ако си спомняте миналата зима, когато продадохме четиримата играчи на ЦСКА, проведохме лагер в чужбина. Взехме и няколко нови футболисти, така че пари имаше. Сега обаче няма, не се знае дали ще има и летен лагер.

- Какво е бъдещето на Зоран Балдовалиев и Христо Златински?

- Те ще играят там, където желаят. Не е тайна, че сме длъжници на играчите и на спортно-техническия щаб. Хората не са взимали част от заработените пари. Аз съм откровен, нямам възможност да плащам, така че не мога да задържа футболистите насила в Локо (Пд). Тук няма място за сантименти, не мога да спирам развитието им. И двамата са достатъчно добри, младежки национали са и спокойно могат да играят във всеки отбор в България.

- На 25 юни тимът стартира лятна подготовка, работи ли се по селекцията?

- За момента сме стопирали всякакви трансфери заради преговорите за цялостна продажба на клуба. На 21 юни има Арбитраж. Ако до тази дата не сме се разплатили с футболистите, няма да е изненада ако част от тях искат да разтрогнат. Искаме всичко да е чисто за хората, които ще ни наследят в управлението. Не да стъпват на мини, както аз, когато влязох в ръководството на Локомотив. Ужасно е, когато започнат да се появяват какви ли не стари задължения.

- Доста футболисти и треньори са с изтичащи договори, какво ще предприемете?

- Още през месец май казах, че се оттеглям, така че не е моя работа да предлагам нови контракти на тези хора. Дано по-скоро се намерят хора, които да работят за доброто на Локомотив. Един от тях може би е Станимир Велев по прякор Яшката. Той дори вече получи заплата като изпълнителен директор. Сумата е толкова голяма, каквато аз не съм взимал през целия си живот във футбола. Знам, че е имал фирма в Италия за почистване на домове (Говори с ирония). Ако е спечелил достатъчно, може дори да иска да купи акциите.

- Защо имахте недоразумения с легендата Христо Бонев?

- Няма какво да деля с този човек. Той е легенда на Локо, но не е постигнал никакви успехи с този отбор. Пожелавам му един ден да стане треньор и шампион с "черно-белите", както направи Едуард Ераносян. Единственият спор между мен и Бонев бе на 70- годишнината му. Този човек има неблагоразумието да не зачете паметта на Георги Илиев. От една страна се удря в гърдите, че е локомотивец, а от друга, не зачете човека, който направи толкова много за клуба. Затова вече не искам да контактувам с него по никакви въпроси.

- Има ли напрежение между вас и феновете на Локо (Пд)?

- Категорично не. Има привърженици, които ми се обаждат всеки ден и питат какво ще стане с любимия им отбор. Хората знаят какво съм направил за Локо. Мненията по форумите не ме интересуват, навсякъде има неблагодарни хора. Помните феновете на ЦСКА, че не бяха доволни от г-н Божков, сега негодуват и от Прамод Митал. Просто за тях няма угодия, но без публика не може.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
41 години от деня, в който Локо вдигна първата купа в своята история
Съмненията се потвърдиха! Национал на Локо аут за 6 месеца
Стойне Манолов: Любо Пенев е точният избор за Локо (Пд)
Локомотив се раздели с трима, Каракашев се върна
Крушарски със загадъчен коментар кой ще е новият треньор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: