ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Балдовалиев: Добре че дойдох в Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:26 / 15.06.2007Коментари (0)2003
©
След продажбата на Цветан Генков в Динамо (М) името на македонския нападател Зоран Балдовалиев се спряга все по-често като евентуален негов заместник в Локо (Сф). 24-годишният таран премина в Локо (Пд) през зимната пауза, изигра общо 12 мача през пролетта и отбеляза 11 гола. „Меридиан Мач" откри Балдовалиев в родния му град Струмица. Ето какво сподели той за вероятността да премине в Локо (Сф), за изминалия сезон в Локо (Пд), както и за националния отбор на Македония.

- Зоране, все по-упорито се говори, че трансферът ти в Локо (Сф) е сигурен. Така ли е и би ли разказал повече подробности?

- Доколкото знам, интерес има, но към днешна дата не съм подписвал договор. Преди няколко дни говорих с Емо Наков и той ми каза, че се водят преговори с Локо (Сф). Предполагам, че до края на седмицата всичко ще е ясно, но засега няма нищо конкретно.

- Знаеш ли за други оферти към теб?

- Мисля, че от ЦСКА също са питали за мен, но никой досега не ме е търсил за разговор.

- Ти какво мислиш за възможността да преминеш в Локо (Сф)?

- Стига двата клуба да се разберат за условията, от моя страна няма проблем. Стигне ли се дотам, не се съмнявам, че ще се договорим за личните ми условия. Контрактът ми с Локо (Пд) изтича след 2 години, но не мога да не съм доволен на евентуален трансфер в Локо (Сф). Това е голямо име, клуб с традиции и амбиции за сериозни успехи. Освен това за втора поредна година ще участват за купата на УЕФА. Това ще бъде страхотно предизвикателство за мен.

- Каква е ситуацията в Локо (Пд) след убийството на собственика Александър Тасев?

- В момента ситуацията в Локо (Пд) не е особено добра. Имам информация, че до няколко дни нещата ще се оправят и обстановката ще се нормализира. Аз лично не мога да се оплача, тъй като от финансова гледна точка всичко ми е платено. Остава да си взема още една заплата, за която ръководството ме увери, че няма да има проблем да си я получа.

- Как би оценил за себе си изминалия сезон в Локо (Пд)?

- Като много добър. Радвам се, че трансферът ми в украинския Черноморец (Одеса) пропадна и нещата се наредиха в полза на Локо (Пд). Поканиха ме да отида на проби, докато отборът беше на лагер в Сандански, харесаха ме и веднага подписах. Не съжалявам за избора си, тъй като случих на отличен колектив от талантливи футболисти, кадърни треньори и добри ръководители. В Пловдив се чувствам все едно съм си в Македония. Българският футбол е на много високо ниво. Играл съм в Словения, Азербайджан и Латвия, но тук всичко е професионално и на европейско ниво. Говоря и като организация, и като качество на футбола.

- Доколкото знам, си подал документи за български паспорт, но все още нямаш издаден такъв. Има ли проблем?

- Не, подадени са всички необходими документи и очаквам съвсем скоро да получа български паспорт. Не знам да има някакъв проблем. Чисто технологично е необходимо време за процедурата.

- Не се ли притесняваш, че евентуалното ти преминаване в Локо (Сф) ще е съпътствано с огромни очаквания към теб да заместиш голмайстора Цветан Генков?

- Не, това не ми тежи изобщо. Живот и здраве да подпиша, за мен ще бъде изключителна чест да играя на мястото на футболист като Цветан Генков. Той е страхотен голаджия, но това може само да ме мотивира да вкарам повече попадения от него. Моето желание е да бележа. Колкото повече - толкова по-добре.

- В Локо (Сф) няма други македонци, но за сметка на това има 4-ма сърби и един хърватин. Това ще ти помогне ли по-бързо да се адаптираш към отбора?

- Разбира се, макар че за мен няма значение българи, сърби, македонци. Всички хора са ми приятни. В Локо (Пд) имаше още двама македонци, но аз се разбирам прекрасно с всички момчета в отбора. Сигурен съм, че няма да имам проблеми с адаптацията и веднага ще свикна.

- Имаш 9 мача с националния отбор на Македония. Смяташ ли, че мачовете ти с Локо (Сф) в евротурнирите, както и тези във вътрешния шампионат ще бъдат забелязани от селекционера Сречко Катанец?

- Надявам се. Сигурен съм, че ако повторя изявите си от миналия сезон, отново ще попадна в националния отбор на Македония. Знам, че имам място там. С Горан Пандев сме приятели от деца, разбираме се чудесно и сме страхотен тандем в атака. За последно играх в контролата срещу Лихтенщайн и вкарах първия гол за успеха с 2:1. Надявам се скоро да се завърна в националния отбор.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: