"Цар Симеон 1898" тръгна с шестима колоездачи за многоетапния шампионат в Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:34 / 27.08.2011
815
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" тръгна с шестима свои бегачи за републиканското индивидуално първенство на шосе - многоетапно за мъже и юноши старша възраст, което ще се проведе през този уикенд в Сливен.
След контролното състезание, което направи за възпитаници си, главният треньор на "царистите" Петър Павлов определи окончателно и групата за шампионата в града на Сините камъни.

В състава на представителния мъжки отбор попаднаха капитанът и лидер на тима Пламен Димов, както и националите Борислав Иванов, Светослав Недев и Николай Бояджиев и новото попълнения Николай Йолов. Както е известно и петимата състезатели на "Цар Симеон 1898", заедно с Павлин Балински и най-добрия колоездач на 2010 година Владимир Коев-Пиранята, наскоро бяха повикани в националния мъжки отбор на България за участие в едно от най-силните колоездачни състезания в Румъния- "Тура на Зеклерланд", с високия коефициент 2.2.Водач и треньор на нашите мъжки национали там бе именно Петър Павлов.

От състава на "Цар Симеон 1898" за състезанието в Сливен отпадна новото попълнение - световният шампион по колоездене на писта Радослав Константинов. 28-годишният бургазлия, който наскоро подписа договор с "царския" клуб и веднага бе картотекиран в Българския колоездачен съюз за настоящия спортно-състезателен сезон, в момента не е в добра спортна форма и сам е помолил треньора Петър Павлов да не го включва в отбора. Константинов се завърна наскоро от САЩ, а на държавното първенство на писта в София спечели 3 шампионски титли и една вицешампионска за "Цар Симеон 1898".

В "царския" тим не е включен и пистовият национал Дамян Филипов, който в момента е по свой личен ангажимент в чужбина.

В състава на пловдивчани при юношите старша възраст попадна единствено юношеският вицешампион на България на "часовник" Любомир Николов.

Републиканското индивидуално първенство на шосе - многоетапно за мъже и юноши стартира включва 3 състезателни етапа - два общи старта, вторият от които бе с 10-километрово височинно изкачване и развръзка на планинското село Гаврилово, както и индивидуалното преследване по часовник.

По правилник за краен победител в държавния индивидуален шампионат - многоетапно, се определя състезателят, който събере най-добро общо време за генералното класиране след 3-те състезателни етапа.

Състезанието в Сливен стартира днес сутринта в 10 часа в града под Сините камъни с общ старт на 80 километра. Следобед, също днес, ще се проведе дисциплината индивидуално бягане по часовник за юноши старша възраст, мъже и ветерани.

Във втория състезателен ден - утре, неделя, надпреварата ще приключи с нов общ старт за всички групи, но на 120 километра. Началото му е в 9,30 часа.

Държавният индивидуален шампионат на шосе - многоетапно в Сливен, е част от календара на Българския колоездачен съюз.

Следващият старт на "Цар Симеон 1898" от вътрешния календар пък ще бъде на 4 септември, когато тимът ще участва в традиционната купа "Буката - Одрински - Чанлиев" в Габрово. Състезанието отново е за мъже, юноши старша възраст и ветерани.

Тези два старта ще бъдат генерална проверка на пловдивските колоездачи преди предстоящата 61-ва Международна колоездачна обиколка на България, в която "царистите" ще участват по традиция със свой представителен тим.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).