ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мартин Камбуров: Локомотив е институция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 01.06.2007Коментари (0)2237
©
Мартин Камбуров изчезна от полезрението на българските медии. Таранът стана шампион с Локомотив (Пд) през 2004 г. Два пъти бе голмайстор №1 на родния шампионат. Беше машина за голове в България. После пое към ОАЕ и местния Ал Ахли. При шейховете кариерата му започна шеметно. Последва дълго лечение от хепатит. Марто се върна на терена, но не играе редовно в Ал Ахли. Роденият в Свиленград голаджия периодично е спряган за трансфер в български отбори.
Мартин Камбуров беше звездата на Локомотив (Пд) през 2003-04 г, когато отборът от "Лаута" стана шампион на България.

- Мартине, къде си сега в крайна сметка?

- Как къде? Пия кафе в Пловдив (смее се).

- Къде ще играеш, в Ал Ахли или в Берое при Едуард Ераносян?

- В Ал Ахли. Имам договор с клуба от Емирствата до 2009 година.

- Това означава ли, че слуховете за трансфера ти в Берое не са верни?

- Единственото вярно е, че от страна на Берое наистина имаше голям интерес към мен. Само че собствениците на Ал Ахли платиха много пари преди време и сега искат много, за да премина в друг отбор. Няма смисъл да назовавам цифри. Ще кажа само, че сумата е непосилна за българските клубове. Не съществува и вариант за преотстъпване.

- Какво прави в последния полусезон? Май не играеше редовно.

- Полусезонът започна нормално за мен. Вкарах 3 гола в два мача в Азиатската шампионска лига срещу Ал Кувейт. После нещата се промениха. В България понякога е проблем, че не треньорът избира футболистите, а президентът. Това е голям проблем и в Дубай. Босът, който ме купи, вече не е в Ал Ахли. От година и половина, откакто съм там, се смениха трима президенти. Мислех си, че само в България треньорите нямат думата, ама в ОАЕ е още по-зле. Новият шеф взе още двама чужденци през зимата - аржентинеца Кастро и иранеца Маджиди, който е обиколил всички отбори в залива. Те бяха картотекирани, а в ОАЕ имат право да играят двама чужденци. Аз не бях картотекиран. Само че двамата нови вкараха общо един гол. Аржентинеца го освободиха още след петия мач, беше много слаб. Ама шефовете вече не можеха да ме вкарат в състава.

- И ти какво правеше през това време?

- Тренирах и гледах. И чаках развитие на нещата. Очаквах, че преди да се прибера във ваканция в България, някой от шефовете ще ме викне да говори с мен. Не стана. И сега не знам какво ще се случи. Нито дали ще бъде сменен треньорът. Ясно е само, че се прибирам в Дубай за подготовка на 23 юли.

- Липсата на мачове не се ли отрази на заплатата ти?

- Не. Изпълняват всичко, както си е по договор. В това отношение арабите са много точни, поне към мен. Нямам проблеми.

- И само тренираше?

- Не съм играл никакви мачове. Тренирах и обикалях непрекъснато по плажовете. Ходех на един от централните плажове и се печех на слънце редом с туристите. Не ми ли личи?

- Ти ли беше най-скъпоплатеният турист по плажовете в ОАЕ?

- Може и така да се каже (смее се).

- Ако не се променят нещата, какво ще правиш?

- Не знам. Не мога да си събера нещата и да си тръгна. За мен е абсурдно - не могат да ми плащат, без да играя. Странно ще е, ако тази ситуация продължи.

- Имаше ли и интерес от други отбори към теб?

- Да, имаше. Имаше запитвания от Турция. Но не се получи. Причината е същата, заради която не се получи трансферът в Берое - висока цена. Но аз мисля, че за мен е по-добре да се прибера и да играя в България, отколкото да ритам в изпадащ отбор в Турция.

- Да очакваме ли изненади след 23 юли?

- Всичко е възможно.

- Националният отбор затворена страница ли е за теб?

- Много затворена даже. Причината е ясна - когато един футболист не играе в клуба си, няма как да бъде викан в националния отбор. Невъзможно е. А и аз никога не съм имал протекции. Винаги сам съм постигал нещата. И все по възможно най-трудния начин. Има и друго. И в най-добрата форма да си, пак може да не те викнат в националния отбор. И това съм го преживявал. Сигурно аз съм единствения случай в историята - голмайстор на държавата си да не отиде на европейското през 2004 г.

- Още ли се сърдиш на Пламен Марков за това, че не те взе на европейското?

- На никой не би му било приятно в моята ситуация. Но не му се сърдя. Защото съм сигурен, че други диктуваха на Пламен Марков кой да играе в националния отбор. Иначе не мога да кажа нищо за качествата на Марков като треньор - нито хубаво, нито лошо. Защото не съм работил с него.

- Следиш ли какво става в българското първенство?

- Естествено. Следя целия шампионат. Гледах всички по-важни мачове от първенството по сателитния канал. Имам и интернет, говоря и с приятели и колеги. Наясно съм какво става в българското първенство.

- А какво става в бившия ти клуб Локо (Пд)?

- Неприятно е да убият президента. Преживях това преди 2 години, когато разстреляха Жоро Илиев, лека му пръст. Знам колко им е тежко на момчетата сега. Най-лошо ще е, ако пак се падне отвисоко и после се наложи да се започва от нулата. Страхотната публика от "Лаута" не заслужава подобно нещо. Локомотив е институция в България, клубът ще съществува. Дано само запазят този млад, но изключително перспективен отбор.

Информацията е на вестник "Стандарт".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
41 години от деня, в който Локо вдигна първата купа в своята история
Съмненията се потвърдиха! Национал на Локо аут за 6 месеца
Стойне Манолов: Любо Пенев е точният избор за Локо (Пд)
Локомотив се раздели с трима, Каракашев се върна
Крушарски със загадъчен коментар кой ще е новият треньор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: