Боби Иванов – на 14 секунди от победата в последия етап от "Тура на Зеклерланд"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:11 / 15.08.2011
750
Нищожните 14 секунди не достигнаха на топколоездача на пловдивския "Цар Симеон 1898" Борислав Иванов да спечели последния 4-ти етап на едно от най-силните колоездачни състезания в Румъния - "Тура на Зеклерланд", с високия коефициент 2.2. 21-годишният пловдивчанин, който в тази надпревара караше за националния мъжки отбор на България, финишира 4-ти по 124-километровото трасе на атрактивния критериум в Миеркурея със 17 обиколки по улиците на този румънски град, всяка от които с дължина по 5,7 км. Победител в етапа стана украинецът Анатолий Соснитски от отбора на "Колс", постигнал време от 3:12:23. След него с равни времена, на 0,14 от първия, се наредиха нашият Боби Иванов, сръбският национал Золт Дер, Анатолий Пакхтушов от Украйна и друг българин - Стефан Христов от тима на КК"Несебър". Последните четирима следваха непрекъснато откъсналия се пред тях Соснитски, почти го стигнаха преди финала, а в мощния финален спринт Борислав остана трети.

Несправедливо съдийско решение попречи на Боби Иванов пък да стане трети в крайното генерално класиране при състезателите до 23-годишна възраст. На българина скандално му бяха отнети точки от класирането, заради това че се е подпрял на обслужващата линейка по време на оказване на спешна медицинска помощ. Такава Боби потърси след падане при едно спускане в ІІІ етап, при което той получи хематом на бедрото и се наложи в движение лекарски екип да спира кръвта на охлузната му рана. Така след несправедливо отнетите точки колоездачът на "Цар Симеон 1898" остана 4-ти в генералното подреждане до 23 г.
Преди 2 години Борислав Иванов спечели в "Тура на Зеклерланд" шампионската титла при състезателите до 23-годишна възраст. Тогава той показа висока класа по 490-километровото трасе и победи смятания за фаворит чешки национал Ростислав Кротки от тима на "Славия" (Прага).

Мартин Грашев от КК "Несебър" зае 3-ото място в крайното класиране в Обиколката на Зеклерланд, на 24 секунди от победителя - германецът Флориан Бисингер от тима на "КТМ Арбьо". Грашев спечели ІІІ етап - индивидуалното бягане по часовник от Хармашкерещ до Харгита и това му отреди мястото в тройката.

Пред него освен германецът се нареди и мощият грък Йоанис Тамоуридис от тима на "Тейбълуор".

Съотборниците на Боби Иванов от "Цар Симеон 1898" - Пламен Димов, Светослав Недев, Николай Бояджиев и Николай Йолов, които също караха за държавния ни тим, се представиха добре и финишираха с основната група.

Водач и треньор на нашите мъжки национали в това състезание бе главният треньор на КК "Цар Симеон 1898" Петър Павлов. Той смени временно държавния селекционер Тодор Колев, който има ангажименти с клубния си тим, който кара на Обиколката на Португалия.

Турът в Румъния бе от календара на Международния колоездачен съюз.

Надпреварата носеше точки за световната ранглиста при мъжете, а общият й награден фонд надхвърли 7 000 евро. Победителят Флориан Бисингер прибра в джоба си близо 2 700 евро от наградния фонд.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).