ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Маринков: Няма кражби на "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:24 / 29.05.2007Коментари (0)2458
©
Вицепрезидентът на Локо (Пд) Кузман Маринков разясни ситуацията около договорите на бразилеца Алекс дос Сантос с Фиорентина и на Стоян Колев с Тревизо, които станаха обект за напрежение след убийството на Александър Тасев. Пред „Меридиан Мач" близкият на покойния бизнесмен разкри как се е стигнало до появата му на „Лаута", какви функции изпълнява и какво е свършил до момента.

ЗА СЕБЕ СИ И КОНТАКТИТЕ С АЛЕКСАНДЪР ТАСЕВ
Вицепрезидент съм на италианската фондация „Онмус пер Ветрен", покрай която се запознах с г-н Тасев. Тази фондация направи най-голямото дарение от чужбина в размер на над 1 милион евро за дома за сираци от 0 до 3 години във Ветрен. Нейният президент Клери Ецио от 15 години е партньор на фабриката за дървообработване, която бе купена от Сашо Тасев. Аз също имам интереси в тази сфера и бяхме партньори с Тасев. Той помогна за реконструкцията на Дома, като осигури транспорта на оборудване и материали за обзавеждане и на практика помогна с над 50 000 евро. Държа да подчертая тази му дейност, защото след смъртта се изписа и изговори какво ли не по негов адрес. Тасев дари първоначалната вноска за апарат за сърдечни манипулации в столичната Трета градска, спонсорираше студенти от Бесарабия, плащаше стипендията на Силвия Проданова (дъщеря на Христо Проданов) в университета „Боколи" в Милано, помагаше на кадърни деца от ромски произход... Малко хора около футбола ме познават, а по мой адрес се говори какво ли не, затова ще кажа, че съм председател на Общинския съвет в Белово, имам фирма като едноличен търговец. Във връзка с работата си във фондацията бях на аудиенция при папа Йоан-Павел II. Заради дарителската ни дейност в България получихме уважението на президента Георги Първанов, на Симеон Сакскобургготски, на министри и депутати.

ЗА ФУТБОЛА
Навремето съм играл в отбора на Белово, който имаше силни години в аматьорския футбол. През 2005 г. организирах турне на ветераните на Левски в Удине и среща с ръководството на Удинезе, на която присъства и Тасев. Мога да кажа, че там той видя, че от футбола може да се прави бизнес. След това като реши да поеме Локо (Пд), той ме покани в клуба. Казах му, че ще помагам, но не искам да участвам по никакъв начин в регистрацията на новото ръководство в съда. На документи не съм изпълнявал никаква длъжност и никога не съм получавал заплата или премии от Локо (Пд). Тъй като Тасев искаше да отговарям за връзките с Италия и Бразилия, приех функциите на вицепрезидент, за да представлявам клуба пред различни мениджъри и клубове. Желанието му бе продиктувано от това, че покрай дейността ми във фондацията познавам много футболни хора. Сред които шефове и треньори в Удинезе, Киево и Фиорентина, включително спортния директор Пантелео Корвино, както и с много мениджъри като Виторио Фиорети.

ЗА РАБОТАТА СИ НА „ЛАУТА"
Първото нещо, което направих в Локо, бе, че уредих участието на юношески отбор на турнир в Италия. Миналото лято чрез Виторио Фиорете организирахме лагера на първия тим в Пиеве ди Солито, всичко там бе безплатно, включително контролите с отбори като Киево, Удинезе и Триест. Последва специализация на Садъков и треньора на юношите Асен Чотров в Удинезе, където бяха 10 дни. С лични средства заведох Иван Маринов на специализация във Фиорентина, бяхме отседнали в базата в Коверчано и за 10 дни той присъства и на треньорски семинар с много изявени имена. Освен това посредничих при подписването на договор за обслужване с адвокатска кантора от Италия, регистрирана във ФИФА, със силни позиции в спортното право.

ЗА ДОГОВОРИТЕ НА АЛЕКС И СТОЯН КОЛЕВ
Алекс дос Сантос и Даксон да Силва дойдоха в Локо (Пд), след като Александър Тасев плати на частната бразилска школа „Кампо гранде" от Рио де Жанейро. Препоръча ни ги Виторио Фиорети, като гарантира, че може по-късно и да им намери отбори в Италия. От същата школа в Серия А и Серия Б има над 30 футболисти като Берето от Удинезе, Реджиналдо във Фиорентина и други. На 31 януари с Тасев бяхме в Милано, където участвахме на футболна борса, на която отборите от Серия А и Серия Б имаха свои представители, имаше хора и от федерацията и сключените там договори веднага биваха депозирани, за да се спази срокът преди затварянето на трансферния прозорец. Подписахме договор с Фиорентина за Алекс. Условието бе до 10 май италианците да кажат дали той ще влезе в сила. На тази дата те се обадиха и казаха, че играчът остава при тях, и предложиха график, по който да осъществят плащанията. Сашо Тасев предложи друга схема, която трябваше да съобщя на Пантелео Корвино на 14 май. Тогава обаче няколко пъти го търсех на мобилния телефон за последни уточнения, но нещастието вече бе станало. Договорът за Алекс винаги е стоял при Тасев от момента, в който той бе подписан. На „Лаута" не е имало кражби, както някой се опитва да дезинформира. По същата схема и Стоян Колев бе трансфериран в Тревизо. Там отдавна отговориха положително относно желанието си контрактът да влезе в сила и от лятото го чакат, като го гласят за титуляр. Той се е разбрал и за личните си условия. Този договор Наско Узунов го е дал на г-жа Таня Тасева Раденкова ден след убийството на Тасев. И по двата контракта в касата на Локомотив, която аз даже не знам къде се намира, все още не е постъпило нищо. Сумите са сериозни, но цифрата 600 000 евро не е точна, защото има да се уточняват още взаимоотношения с бразилската школа и с Фиорентина. Уточнявам, че името ми по никакъв начин не фигурира в тези договори. ЗА ЕМИЛ НАКОВ В Локо (Пд) никога не съм се карал с никого. Отношенията ми с всички са на принципа на приятелството. Лагери в клуба няма и не съм враг на Емил Наков, той се е държал винаги нормално към мен. Имали сме обаче различия по отношение на вижданията ни за развитието на футбола. Желанието на Тасев бе да придадем европейска насоченост на Локо (Пд), че другите от ръководството го искаха.

ЗА БЪДЕЩЕТО НА КЛУБА
Аз дойдох в Локо по покана на Тасев и съм имал взаимоотношения само с него. Ако Таня Тасева реши да продължи със започнатото и да управлява Локо, ще й помагам с каквото мога. Ако не, си тръгвам. В момента Фиорентина пробва Дани Кики. Има интерес и към Данчо Милиев, когото също го искат на проби. Дори тези трансфери да не станат, със спонсорството, което е осигурено и приходите от Алекс и Стоян Колев, в клуба няма да има проблеми с финансирането поне до края на есенния полусезон. След това някой трябва да вади и лични средства, за да развива клуба като успешен бизнес.

Още по темата: общо новини по темата: 62
24.06.2010
14.06.2007
13.06.2007
02.06.2007
02.06.2007
25.05.2007
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Рекорд по внос на французи в Първа лига, Ботев и Локо с петима сънародници на Мбапе
Фенове на Локо: Триумф в черно-бяло! Пловдив е черно-бял!
Бомба със закъснител! Пратиха Железов на дербито Локо - Левски
Дубълът на Локо домакинства днес на стадион "Пловдив", входът е свободен
Локо пусна комбинирани билети за дербитата срещу Левски и ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: