ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Павлина Кацарова: Бих призовала "Съюз за Пловдив" да не търси политика в образованието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:59 / 08.08.2011Коментари (4)3523
© Plovdiv24.bg
Днес Plovdiv24.bg публикува материала: "Вихра Ерамян: В Спортното училище има страх". Вижте обещаният коментар на шефът на РИО Пловдив Павлина Кацарова.

"За мен всичко, което изчетох днес за Спортното училище, са политически атаки по отношение на институцията РИО Пловдив, които обаче нямат нищо общо с истината. В този случай, става въпрос за проверка по жалба. От както аз съм ръководител на тази институция, всички жалби и сигнали се проверяват от комисия, съставена от минимум двама експерти. В този смисъл, всички експерти в РИО имат право да правят такива проверки по сигнали и жалби. Това е първото, което се разминава драстично с информацията, която беше публикувана и аз се надявам, че г-жа Ерамян добре знае това. Освен това, в периода на обработване на жалбата в срок, въпросните експерти са били на работа и са били свободни да бъдат насочени към тази проверка", каза за репортера на Plovdiv24.bg Кацарова.

От нейните думи стана ясно още, че това не е първата проверка в Спортното училище в Пловдив и допълни, че "не напразно, предишният директор е наказван два пъти с предупреждение за уволнение". 

"За пропуските по отношение на децата, за които се визира, че са им издадени дипломи неправомерно, съм уведомила и Министерството. Това са пропуски обаче на предишния директор. Казусът е следният: учениците са били преместени в спортното училище и не са им организирани приравнителни изпити по учебен план, така както изисква законът. Г-жа Ерамян по онова време е била експерт и аз питам: Защо тогава експертите от РИО, които са правили проверката, не са си свършили работата. 

А по въпроса със самите дипломи, няма как да оставим учениците без такива, затова че някой не си е свършил работата. Това не мога да го нарека грешка на сегашния изпълняващ длъжността директор там Виолета Малева.

По отношение на политическите назначения, чадъри, шапки и т.н., мога само да кажа, че в моята работа многократно съм показвала, че когато един директор не си върши работата, той си получава съответното наказание, независимо какви политически пристрастия има. Това също не мога да го приема като упрек срещу мен и бих призовала "Съюз за Пловдив" да не търси в образованието политика. 

Във връзка с допълнителните плащания, за които учителите са положили труд - да, те трябва да си ги получат, но тук стигаме до финансовото състояние и статута на Спортното училище, един много по-важен въпрос, който трябва да бъде решен. Не зная по какви причини Общината не внася предложение за решаване на този статут, т.е. за преминаване на Спортното училище към Министерството на спорта и то да стане държавно. С това ще се решат проблемите там, тъй като в момента те не са решени. При едно такова решение, задължително ще има конкурс за нов директор, защото не бих казала, че предишния, както и сегашния директор, се справят добре", обобщи Павлина Кацарова

Въпреки опитите на Plovdiv24.bg, директорът на училището Виолета Малева не бе открита за коментар.


Още по темата: общо новини по темата: 32
02.07.2015 »
31.07.2014 »
31.07.2014 »
30.07.2014 »
30.07.2014 »
25.07.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз съм Любо Жилков. От почти година не съм на работа и не спират да ме злепоставят, хулят и да ми преписват какви ли не небивалици. Не можа да се докаже нито едно обвинение и затова не съм уволнен. Яд ги е защото запазих родното ми училище от разграбване...Оставих сума ти пари за да могат да харчат спокойно.....Доказах, а и вече дори и те са наясно, че нищо по-различно няма да се случи ако станем държавно училище защото стандарта за издръжка на ученик ще бъде същия. Само ще сменим първостепенния разпоредител на бюджетни кредити. Госпожа Малева пред мен призна, че се е предвожила на ПП ГЕРБ за директор на спортното училище...Преживях с много тъга всичко и трудно ще забравя отношението на колеги за които съм правил доста неща. / Г-жа Малева например от дълго време в разрез с нормативната уредба работи с маломерна група, но това не бе констатирано от проверяващите като нарушение в работата ми/. 10 години при различни началници на РИО и различни правителства ставах за директор дори съм награждаван, а сега изведнъж стани да седна. Няма значение колко труд си положил. Жалко, че един човек и неговите интереси вкараха водещата политическа партия и още по-лошо някои от нейните лица в подлите му игри... Желая на всеки да се сбъднат мечтите му и всеки да получи каквото заслужава...
+4
 
 
Здравка и тя да си мълчи, щото беше част от тая пасмина ГЕРп. Да не се прави на много инициативна, щото досега спеше и изпълняваше партийни повели.
-2
 
 
Тази пък с всичката си некадърност тръгнала да се изказва неподготвена. Точно Павлинка трябва да си натиска парцалите и да си мълчи, защото по погрешка е в РИО Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: