Чугуна викна 5 маричанки в девическия национален отбор на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:24 / 08.08.2011
843
5 състезателки от "Марица" отново попаднаха в състава на старши треньора на националния девически тим на България за кадетки - Стоян Гунчев-Чугуна, за предстоящите две контроли срещу връстничките им от Мексико.

В държавния ни волейболен отбор бяха призовани центърът Мира Тодорова-Пастата, либерото Велина Кансъзова, посрещачката и крайна нападателка Теодора Симеонова, разпределителката Кристина Гунчева и 198-сантиметровият диагонал Милена Димова, които се включиха в няколкодневен подготвителен лагер сбор в София.

И петте маричанки са основни фигури в състава на националния волейтим на България за кадетки, който спечели вицешампионска титла на Балканско първенство по волейбол в Албания за девойки младша възраст в средата на юли.

Тогава пловдивчанки се окичиха заслужено със сребърните медали от игрите в Тирана и представиха повече от достойно волейболната школа от "Кършияка".

Както на Балканиадата, така и срещу Мексико Гунчев, отново ще използва и петте маричанки в състава си. Двете контроли са днес и утре в новопостроената спортна зала "Армеец Арена" в София.

Мексиканките са в усилена подготовка за участие в предстоящото Световно първенство по волейбол за кадетки в Турция и част от подготовката им за този голям форум включва две официални контроли срещу младите български "лъвици".

Както е известно в женския национален отбор на България пък са други 4 маричанки - разпределителката Цветелина Николова и либерото Ивелина Монова, Таня Събкова и Кристин Колчагова - също пловдивчанки и възпитанички на силната волейболна школа на ВК" Марица".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 30
Днес: 5
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).