ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Велев: Локомотив го има и без черни пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:54 / 25.05.2007Коментари (0)2667
©
Членът на борда на директорите на Локомотив (Пловдив) Станимир Велев може би е човекът, който има най-ясна представа какво ще стане с отбора в бъдеще. Той е кумец на покойния Александър Тасев и вероятно ще се ангажира с управлението на клуба, като разсея страховете на феновете, че тимът ще се разпадне.

- Господин Велев, бихте ли внесли повече яснота около това, което се случва в Локомотив?

- Всичко е пределно ясно. Вече казахме, че нещата продължават да следват нормалния си ход. Ако не вярвате, питайте футболистите, които вече си получиха заплатите за месец май. Осигурихме и билети на чужденците, които ще си заминат за лятната ваканция. Нищо не се е променило въпреки трагедията с президента ни. Таня Тасева изрично гарантира, че няма да настъпят промени.

- Защо тогава се спрягат различни варианти за бъдещето на клуба?

- Някои хора явно имат интерес да ни дестабилизират и да създават суматоха. Те умишлено сеят раздор. Не знам от какво са водени. Обяснявам си, че атаките идват от други клубове, които искат да приберат футболистите ни. Това обаче няма как да стане. Те са обвързани с договори до 2009 година. Разбира се, всеки си има цена и не е изключено да продадем някого. Но трябва да се знае, че подаръци няма да правим.

- Феновете се притесняват, защото и след убийството на Георги Илиев имаше обещания за стабилност, но те не се спазиха.

- Не могат да се сравняват двете ситуации. Георги Илиев беше много богат човек, който издържаше еднолично клуба. Той можеше да си позволи всичко. След кончината му обаче настъпи вакуум. Нямаше как да се поддържа същият ритъм. Александър Тасев винаги е казвал, че ако не дай си, Боже, стане нещо с него, иска клубът да е осигурен във финансово отношение. При него няма черни пари, а Локомотив може и без тях. Затова имаме сериозен договор с "Алианц", чакаме парични преводи от Фиорентина и Тревизо. Локомотив има да взима по договори от спонсори 840 хиляди лева. Мисля, че това е сума, която може да ни гарантира сигурност на първо време.

- Как ще протече подготовката на тима?

- Както е предвидено. Ще имаме лагер в Италия. В края на юни чакаме четирима бразилци. Няма да купуваме на килограм, но ще вземем най-доброто. Те са договорени и имаме гаранция, че са качествени футболисти. Виждате, че Алекс и Даксон се оказаха попадения. Търсим и вратар. С таза задача е натоварен треньорът Любомир Шейтанов. Може би ще вземем и 2-3-ма играчи от българското първенство, но това е работа на спортно-техническия щаб.

- Ще запазят ли местата си Иван Маринов и Атанас Узунов?

- А защо да не го направят? Те са хората, които движат отбора напред. Треньорът си има действащ договор. С Иван Маринов имаме и устна договорка, а ние сме поели ангажимент да я спазим. Винаги сме били коректни. Друг е въпросът, ако той няма желание да продължи работата си с отбора. Тогава ще се съобразим с решението му.

- Емил Наков вече заяви, че ще се оттегли от футбола?

- Вярвате ли му? Той не може просто така да се оттегли, защото е акционер в клуба. В интерес на истината ще ви кажа, че много хора смятаха, че той ще създава проблеми, но това не е така. Имаме пълно единомислие. Наков е много коректен в момента. Това е положението и не можем да кажем на бялото черно, въпреки че примерът едва ли е много удачен, защото отборът ни е черно-бял. Очевидно той не търси никакъв конфликт, но не вади и пари от собствения си джоб. Факт е обаче, че не ни пречи.

- Кой ще бъде силният човек в клуба?

- Ще разберете следващата седмица. Сериозна част от финансирането обаче ще продължи да идва от госпожа Тасева и е нормално тя да има решаващата дума. Не трябва да забравяме и Емил Наков. Той е акционер в клуба.

- Доколко реален е интересът на италианеца Дарио Ермакора към Локомотив?

- Той датира от дълго време, но е насочен изцяло към базите. Дарио иска да участва при взимането на концесия на стадиона. Никога не е заявявал, че има апетити към самия клуб.

- Може ли да бъде продаден Локомотив?

- Продаден ли бе ЦСКА? Да, и то на много добра цена. Искам да ви кажа само, че Локомотив е голям клуб и ако някой иска да го купи, трябва да разполага със сериозни средства, за да може да му осигури добро съществуване. Засега няма такава перспектива, затова няма какво да коментираме. Интервюто е на вестник "Тема спорт".

Още по темата: общо новини по темата: 62
24.06.2010
14.06.2007
13.06.2007
02.06.2007
02.06.2007
29.05.2007
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Рекорд по внос на французи в Първа лига, Ботев и Локо с петима сънародници на Мбапе
Фенове на Локо: Триумф в черно-бяло! Пловдив е черно-бял!
Бомба със закъснител! Пратиха Железов на дербито Локо - Левски
Дубълът на Локо домакинства днес на стадион "Пловдив", входът е свободен
Локо пусна комбинирани билети за дербитата срещу Левски и ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: