ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Маринков: Бъдещето зависи от собствениците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:32 / 22.05.2007Коментари (0)3232
©
Lportala.net
Вицепрезидентът на Локомотив Пд Кузман Маринков гостува понеделник вечер в студиото на предаването "Стадион" в пловдивския център на БНТ. Той направи кратко представяне за себе си, като в обектива на камерите попаднаха снимки от личния му архив, на някои от които често попадаше покойният президент на "черно-белите" Александър Тасев. "Политиците и медиите са длъжници на г-н Тасев, за начина по който се отнесоха към него след трагичната новина. Високоуважаваният от мен д-р Христо Бонев бе прав, че ако най-лошото се бе случило на предстоящата му сърдечна операция в Париж, много хора и най-вече политици щяха да изтъкват приятелството си с него, защото той бе уникален човек, който помагаше на много хора в благотворителни инициативи. Като пример мога да там издръжката по обучението в Италия на дъщерята на покойния алпинист Христо Проданов, или пък за подпомагането да имаме уникалена за България апаратура за сърдечни заболявания." коментира отговорникът в клуба за връзките с Италия.

Маринков използва трибуната, за да отчете дейността си за пловдивския клуб за изминалата година. "Не съм личност, търсеща популярност, затова и много хора сигурно не знаят моята задача в Локомотив. Още в самото начало, когато узнах от г-н Тасев, че иска да се захваща с футбола и получих предложение да му съдействам, изисквах да не се официализира работата ми на хартия. В този смисъл аз не получавам заплата от клуба, но за да представлявам интересите на Локомотив в Италия приех длъжността вицепрезидент." продължи Кузман Маринков.

Впоследствие, в разговора се включи генералният секретар на черно-белите Атанас Узунов, който коментира новината, която излезе в края на миналата седмица в спортния всекидневник Меридиан Мач - "Кражба на Лаута за 600 000 Евро". Във въпросната статия се визира липсата в клубната каса на договорите на Алекс дос Сантос и Стоян Колев, които през зимната пауза подписаха договори съответно с Фиорентина и Тревизо. В материала на столичния ежедневник бе намесено името на Кузман Маринков като основния виновник за мистериозното изчезването на въпросните договори, оценени според медията именно за 600 бона европейска валута. "В материала ясно се изтъква думата кражба и ако има нещо такова, то досега на Лаута трябваше да дойде полиция и да разследва. Това за мен е поръчкова статия, която клевети името ми, ако не за друго, то защото както е известно съм председател на общинския съвет в Белово и не мога да допусна да бъда злосторен по такъв начин. Надявам се от този случай да получа колкото се може повече пари, тъй като каквато и да е сумата ще я вложа за благотворителност." лаконичен бе Маринков. В подкрепа на неговите думи генералният секретар Атанас Узунов уточни: "Ден след трагичната новина с нашия президент Сашо Тасев, ми се обади съпругата му Таня Тасева, която поиска от мен да й предам съответните документи и клубния печат. Това направих след съответен опис на всички неща, измежду които бе договорът на Стоян Колев за Тревизо, но не и този за Алекс." заяви позицията си най-авторитетния наш бивш арбитър. Относно контракта на бразилския бранител, Маринков внесе яснота, че договорът е бил на съхранение у покойния Тасев и дните преди неговото покушение темата Алекс дос Сатнос била актуална между президентът и неговия отговорник за връзките с Италия - г-н Маринков.
"На 10 май получихме факс от Фиорентина, с което се потвърди, че Алекс е техен играч и от нас остана да уговорим начините, по които ще се насочват траншовете по трансфера. Последно щяхме да обсъдим това с г-н Тасев в понеделник, но в 10.30 ч. сутринта вече се бе случило нещастието." приключи темата Маринков. Точната сума, относно преминаването на кариоката във Фиорентина Маринков не пожела да назовава, тъй като това е клубна тайна, а и не е той човекът, който може да си позволи да я споменава. Предполагаемата от столичния вестник сума от 400 000 Евро за Алекс обаче бе отречена от Маринков, който разясни единствено, че не това е цифрата.

Темата относно бъдещето на Локомотив, гостът на водещата Мария Павлова коментира, че зависи изцяло от собствениците Таня Тасева Раденкова и Емил Наков, а намеренията им затова се очаква да бъдат оповестени след срещата между фенове и ръководство, насрочена за ден по-късно - 22 май на Лаута. "В този момент клуба е осигурен и ръководство, футболисти и фенове могат да бъдат убедени, че от спонсорските и рекламни договори всичко около предстоящата лятна подготовка и издръжката на отбора поне до края на есенния полусезон е подсигурено. Потвърдихме подготовката си в Италия и заминаваме за там на 19 юли.

Въпросът с Дани Кики, който е следен от италиански скаути е в застой и не е затворена страница. Събитията го наложиха, в момента хората се запознават с качествата му от видеокасети и очакваме да направят запитване до нас, кога ни е удобно да го изпратим на пробен период.

Иначе оттук нататък дали клуба ще продължи да следва пътя, който покойният г-н Тасев предначерта с добрите планове с европейски насоки, зависи единствено от настоящите собственици. Аз лично се заех да помагам с каквото мога, като това бе мой дълг към г-н Тасев. Ще правя каквото мога и като задължение към г-жа Таня Тасева, в случай че прецени да се ползва от услугите ми. Оттам нататък, в зависимост какво дългосрочно решение се вземе от настоящите собственици и в случай, че настъпят промени там, нормално е те да посочат с кои хора искат да бъдат в екип, за постигането на целите си." приключи изказването ни вицепрезидентът на пловдивския клуб.

Още по темата: общо новини по темата: 62
24.06.2010
14.06.2007
13.06.2007
02.06.2007
02.06.2007
29.05.2007
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Рекорд по внос на французи в Първа лига, Ботев и Локо с петима сънародници на Мбапе
Фенове на Локо: Триумф в черно-бяло! Пловдив е черно-бял!
Бомба със закъснител! Пратиха Железов на дербито Локо - Левски
Дубълът на Локо домакинства днес на стадион "Пловдив", входът е свободен
Локо пусна комбинирани билети за дербитата срещу Левски и ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: