ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Тасев извикан за разстрел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 15.05.2007Коментари (0)2080
©
Президентът на "Локомотив" Пловдив Александър Тасев е бил извикан на тихата уличка "Севастократор Калоян" в елитния столичен квартал "Бояна" за разстрела вчера. Това научи "Монитор" от свои източници, свързани с разследването.
Никога досега 46-годишният бизнесмен не е минавал с колата си по тази уличка, въпреки че неговата къща също е в "Бояна".

Вчера сутринта обаче Тасев променил стандартния си маршрут заради обаждането. Малко след 10 часа той спрял до тротоара луксозния си черен "Мерцедес" S - класа с номер СА 69 69 АН пред паркиран ТИР, за да изчака човека, който му звъннал. Зачел се в спортен вестник, който носел. Тогава получил два куршума в главата. Починал е веднага.

Според ченгетата убийството е дело на професионалист. Не са открити никакви следи. Най-вероятно е стреляно със заглушител, защото никои от живеещите в къщите наблизо, не е чул нищо. Очаквано на тихата уличка не е имало и свидетели. Къщите наоколо пък не са от баровските и съответно по тях няма камери за наблюдение. Наблизо има заведение, но то не е работело в този час.

Сигналът в полицията е подаден малко преди 11 часа от случаен минувач, който забелязал двете дупки в прозореца на колата и шофьорът, който стоял килнат на една страна с надупчена глава.В момента полицията проверява всички последни входящи обаждания на Тасев, с надеждата да разбере повече за мистериозното лице, което буквално го е извикало по телефона за разстрела. Още вчера обаче ченгета казаха, че при подобни случаи лицето звъни или от уличен телефон или от GSM с предплатена карта. Която, разбира се, после се унищожава, както и апаратът. В тези случаи няма как да се засече с кого е бил разговорът.

Все още не е намерено и оръжието на убийството. Полицаи часове обикаляха района на престъплението, оглеждаха храстите и кофите за боклук, но не намериха нищо. Близо 3 часа криминалисти правиха оглед на мястото и събираха документи от колата на Тасев. От околните къщи пък надзъртаха любопитни хора. На една от близките тераси малчуган следеше работата на полицията и изкарването на трупа с бинокъл.

До дома на Тасев пък екипа на "Монитор" откри пазачът бай Митко, който беше потресен.

"Беше много добър човек непрекъснато ми намираше работа и ми даваше пари. Даже вчера ми даде 50 лева, сега не знам на кой да ги връщам. Често ме викаше в къщата си вечер да пием по ракия", вайкаше се той. Жена му също му давала по някой лев като й помага за покупките.

"Сутринта такси мина и взе по-голямото му дете, мисля, че е на около 12 години. По-малкото го взимат с микробус, защото учи в някакво частно училище. Не знам как може да го убият", допълни покрусеният човек.

Три са основните версии, по които вече работят ченгетата. Според едната Тасев бил близък с лица от наркобизнеса и дори станал гарант на такава сделка. Тя обаче се провалила.
Според втората убийството е свързано с преструктурирането на Локомотив Пд, тъй като откакто Тасев поел управлението съгражданинът му Наков, който бе сочен за довереник на покойния Георги Илиев, бил понижен в редови член на борда на директорите, а с управлението на средствата се занимавал само Атанас Узунов.

Третата версия е настъпени интереси в търговията с горива, с каквато дейност се занимавал и Тасев.

 

Още по темата: общо новини по темата: 62
24.06.2010
14.06.2007
13.06.2007
02.06.2007
02.06.2007
29.05.2007
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Рекорд по внос на французи в Първа лига, Ботев и Локо с петима сънародници на Мбапе
Фенове на Локо: Триумф в черно-бяло! Пловдив е черно-бял!
Бомба със закъснител! Пратиха Железов на дербито Локо - Левски
Дубълът на Локо домакинства днес на стадион "Пловдив", входът е свободен
Локо пусна комбинирани билети за дербитата срещу Левски и ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: