Стомашен вирус попречи на Боби Иванов да завърши общия старт на Европейското в Италия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:00 / 19.07.2011
848
Неприятен летен стомашен вирус попречи на аса на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" - Борислав Иванов, да завърши общия старт при мъжете до 23-годишна възраст на Европейското първенство на шосе, което се провежда в Италия.

Боби караше на максимума на възможностите си почти през цялото 170-километрово трасе, подредено около италианското градче Офидо, но болките в стомаха му се увеличаваха постоянно.

Всичко това не му позволи да разкрие пълния си потенциал. В края на състезанието 21-годишният пловдивчанин реши, че няма смисъл да се мъчи и се отказа от по-нататъшно участие.

Състезаващият се за италианския елитен тим "Фриули" Йовчо Йовчев също не завърши, както и останалите наши национали - бившият възпитаник и юноша на "Цар Симеон 1898" Валентин Стоенчев, както и Радостин Йорданов.

Германецът Джулиан Керн спечели европейската шампионска титла в общия старт за мъже до 23 години на първенството на шосе в Офида. Медалите бяха разпределени след финален спринт, като непосредствено след шампиона се наредиха бегачите от Беларус Сергей Новиков и Константин Климянков. И тримата постигнаха време 4.43:08 ч.

170-километровото разстояние в общия старт явно се оказа непосилно за много от участниците и финалната линия пресякоха едва 46 бегачи.

Шампионка в тази дисциплина при девойките стана италианката Росела Рато, която бе много убедителна и след неотразима солова атака изпревари втората - Джеси Друитс от Белгия с цели 4:31 минути. Бронзовия медал взе сънародничката на шампионката Чиара Ванучи, на 2 сек. след втората. Завършиха 41 състезателки.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).