Спортни клубове се обърнаха за съдействие към Каназирева по въпроса за билетите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:36 / 14.07.2011
4029
Спортни клубове и изтъкнати пловдивски спортисти се обявиха против покупката на билети за мачове с пари от бюджета и поискаха предложението за това да бъде оттеглено от дневния ред на днешната сесия. Недоволството им е формулирано в специална декларация до Общинския съвет, прочетена от Дани Каназирева, към която спортистите се обърнаха за съдействие. "Протестираме срещу предизборното купуване на гласове, маскирано като покупка на билети за футболни и баскетболни мачове със средства от общинския бюджет.

Възмущаваме се от опита този евтин популистки ход да се представи като мисъл за спорта и да се внуши, че "спортът като феномен не е оставен на произвола и на недостатъчната грижа на местната власт", както пише в мотивите към предложението за разпределяне на отпуснатите 300 000 лв. Напротив, спортът е оставен именно на произвола на съдбата, защото 4 години общината не направи нищо за него", пише в декларацията. Документът е подписан от баскетболен клуб "Марица - Кършияка" с председател Тодор Ненов, спортен клуб по бокс "Локомотив Пловдив" с изпълнителен директор Иван Пенев, спортен клуб "Кофукан -Пловдив", с управител Данчо Четалбашев, сдружение "Джикишинкай" айкидо доджо с председател на Управителния съвет Роберт Мелев, спортен клуб по бойни изкуства "СТ ГИМ"- Пловдив с председател Вихрен Илиев, сдружение Спортен клуб "Ронин", с председател Евгений Команов, боксов клуб "Ботев - Пловдив" с председател Огнян Нешев, спортен клуб "Виктори 1"- кудо с председател Иван Манолов, спортен баскетболен клуб "3.6.9" с председател Васил Узунов, Ангел Биков - майстор на спорта по бокс, Огнян Аладжиев, майстор на спорта по хандбал, и Десислав Гунев - национален рекордьор на 100 м спринт. Спортистите заявяват още: "Грижата за спорта не е в това кметът да се снима с шампионите на Пловдив, нито пък в това да им връчва почетни звания. Още по-малко е в това да купува с бюджетни пари билети за мачове, с които после да се печелят гласоподаватели. Спортът се нужда от целенасочена и последователна политика, от инвестиции в материалната база, защото в Пловдив няма нито една голяма спортна зала, от средства за ремонт и поддръжка на наличните спортни съоръжения, които са в трагично състояние. Отпускането на 39 000 лв. за ремонта на стадион "Христо Ботев" няколко месеца преди изборите няма да реши проблема със занемаримените спортни бази, това е хвърляне на прах в очите на хората след един цял мандат на безхаберие. Няма как да бъдем заблудени, че кметският екип се е загрижил за спорта, и искаме промяна!" Протестът е подкрепен от клубове, които до такава степен са независими от община Пловдив, че имат смелостта да се подпишат в подобна подписка, много други също са съгласни с декларацията, но и мизерните средства, които получават, ги кара да се страхуват публично да заявявят своята позиция. "Категорично заставам зад всички спортни клубове, които са поставени в унизителното положение да чакат да им се подхвърлят трохи и това да се случва само преди избори", заяви Каназирева.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 19


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).