Агитката на Ботев: Всичко започна от куче, жалваме се на прокурор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:14 / 07.05.2007
2310
Фенклубът на Ботев ще подаде жалба до Военна прокуратура в Пловдив срещу действията на полицията в Стара Загора след края на двубоя с Берое. Това съобщи вчера за "7 дни спорт" Милко Манчев, който е един от лидерите на жълто-черната агитка. Според пловдивчани полицаите в Стара Загора са се престарали и безпричинно са употребили сила и сълзотворен газ срещу публиката на гостите. Освен това Манчев категорично опроверга и официалната информация от съда в Стара Загора, според която са осъдени само шестима фенове на Ботев. Според Kанарите бройката е почти два пъти по-голяма.

- Бяха задържани над 20 души. Четирима от нашите ги пуснаха още в събота вечерта. Други 11 отнесоха присъди, според които една година нямат право да присъстват на спортни прояви, плюс сериозни парични глоби. Лошото е, че всички те са осъдени по една единствена точка - за неспазване на полицейски разпоредби - обясни вчера Манчев.

Според него това не е случайно, тъй като точно този параграф трудно може да бъде оборен. Адвокат на фенклуба спешно пристигнал от Пловдив в събота вечерта и отървал от арест и съответно от присъда още десетина запалянковци.

- Долна инсинуация и лъжа е твърдението, че сме ударили една жена с бутилка. Няма как това да стане и след това тази полицайка да си седи спокойно на коня. Проблемът дойде, когато едно от полицейските кучета захапа момче от нашата агитка и неговите роднини - баща и вуйчо. Когато се опитахме да ги защитим, униформените пуснаха и газ. Според мен проблемът е в това, че местната полиция не е готова да се справи с предстоящия финал за Купата на България на този стадион. Нашата вина е единствено в това, че бяхме твърде много на стадиона - каза още Манчев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).