"Цар Симеон" тръгна за Обиколката на Сибиу с двама преотстъпени свои колоездачи и с трима национали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 06.07.2011
696
С двама преотстъпени от КК "Несебър" състезатели и с тримата свои национали замина пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" за участието си в традиционно силния международен тур на шосе - Международната колоездачна обиколка на Сибиу.

Братята близнаци Николай и Петър Бояджиеви, които са бивши възпитаници на "царския" тим, но сега обличат екипа на несебърци, бяха дадени под наем в велоклуба от Пловдив, специално за старта в Румъния. Останалите бегачи в състава на "Цар Симеон 1898" са националите и абсолютни титуляри в отбора Пламен Димов, Борислав Иванов и Светослав Недев. Пловдивската група допълва и Николай Йолов, новото попълнение на "царистите", привлечен за новия спортно-състезателен сезон от ЦСКА.

Турът в северната ни съседка стартира днес и е от календара на Международния колоездачен съюз. Надпреварата в Румъния е петдневна и ще продължи 12-ти юли.

Тази година Международната колоездачна обиколка на Сибиу отново ще бъде от високата категория 2.2. Тя е включена във веригата Юръп Тур и ще носи точки за рейкинга при мъжете в класацията на международната колоездачна централа - U.С.I.

Надпреварата в Румъния ще се проведе за 8-и пореден път и ще събере близо 200 елитни бегачи от почти цяла Европа.
В тура ще бъдат допускани за участие национални отбори, тимове от клас "Континентал", както и клубни състави.
Според регламента отборите трябва да бъдат съставени от по 6 състезатели.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 23


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).