ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Лекоатлетът, който преобрази Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 28.04.2007Коментари (0)1521
©
Назначаването на Светослав Гърков за старши треньор на Ботев през лятото на миналата година бе много изненадващ ход на президента Димитър Христолов. Това стана, след като трима известни специалисти отказаха да поемат отбора. Мотивът им бе, че с този състав жълто-черните са главен кандидат за изпадане в Б група. Те се уплашиха от факта, че тимът едва запази мястото си в елита, а и бе напуснат от основни футболисти като Веселин Минев, Георги Андонов и Стефан Костадинов.

Феновете посрещнаха Гърков със свити сърца, тъй като той бе познат с уменията си по физическа подготовка и никога не е бил активен футболист. "Сигурно има по-специално отношение към мен. Може би някои си мислят, че случайно съм попаднал в Ботев. Всеки има право на мнение, а аз гледам да си върша добре работата. Почерпил съм опит от повечето треньори, на които съм бил помощник. Особено от Динко Дерменджиев, който е уникален специалист. Иначе мисля по-нестандартно от повечето колеги. Голяма част от тях обичат носталгично да сравняват миналото си на футболисти с настоящето, а това не се харесва на съвременните играчи. Аз не съм обременен от такива емоции и гледам трезво на нещата. Другият ми плюс е, че за 18 години в леката атлетика научих много добре как се прави физическа подготовка. Без нея в днешния футбол успехите са немислими", обобщава ситуацията самият Гърков.

Трудно е да се намери аналог на Светослав Гърков дори в световен мащаб. В активната си състезателна кариера той е представял страната ни в международни първенства по спортно ходене и бягане на къси разстояния. По-късно тренираните от него състезатели постоянно са републикански шампиони и рекордьори в различни лекоатлетически дисциплини. Връзката му с футбола започва през далечната 1976 година, когато започва да помага за физическата подготовка в ДЮШ на Ботев, който по това време носи името Тракия. Гърков няма сериозни амбиции за присъствие в най-популярния спорт, но не може да устои на изкушението да се обвърже с един от най-големите отбори в страната. Той е кондиционен треньор при редица при редица специалисти в Ботев преди да приеме главната роля.

Бившият лекоатлет опровергава критиците, които му вещаят светкавичен провал. При него пловдивчани започват да играят много агресивно и се превръщат в хита на есента. Ботев е безпощаден на собствен терен, като върхът на тима е домакинската победа над ЦСКА с 1:0. За първи път от доста време край Бирената фабрика не се говори за изпадане, а дори за участие в турнира Интертото. Заради колебанията през пролетта обаче отборът няма как да се пребори за място в Европа. Канарчетата записаха няколко откровено слаби мачове, като най-голямото разочарование бе болезнената загуба от градския съперник Локомотив. Гърков пое отговорността за кризата и призна, че има още много работа, за да върне Ботев към славните му години. Големият проблем обаче се задава през лятото. Специалистът трябва да намери заместник на ветерана Костадин Видолов, около когото се върти играта на целия отбор. Ако се справи и с тази задача, Гърков ще влезе в историята на Ботев. Информацията е на вестник "Тема спорт".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Ботев и още четири клуба поискаха голяма промяна, но тя не се прие! Нов формат влиза в Първа лига
Окончателно: Ето къде ще се играе финалът за Купата на България
Официално: Дубълът на Ботев се мести във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: