Пловдивчанинът Антон Ризов с официална квота за Лондон 2012 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:26 / 27.06.2011
2068
Днес кметът Славчо Атанасов връчи почетен плакет на 23-годишния спортист Антон Ризов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Само преди няколко дни, младият пловдивчанин, трениращ спортна стрелба, е взел 2-ро и 4-то място на Световната купа по стрелба в Мюнхен. С тези си постижения, Антон Ризов  е счупил и два национални рекорда на България.

"Това е първият пловдивчанин, получил официална квота за олимпийските игри през 2011г. в Лондон", каза на награждаването кметът  Атанасов.

Той припомни, че Община Пловдив без никаква помощ от държавата, за последните 3 години е направила така, че стрелковия спорт да се развива и се надява младият спортист, който се занимава професионално  със стрелба от 15-годишна възраст, да представи България с чест на предстоящите олимпийски игри. 

"Това е спортът, донесъл на дължавата ни най-много олимпийски медали", допълни още кметът. 

Награждаването на младият спортист и неговият треньор, стана в присъствието на зам.-кметът Георги Титюков и председателят на федерацията по спортна стрелба и общински съветник Камен Шишманов


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).