ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Йордан Минев: „Пребихме ЦСКА, ще накажем и Левски“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:24 / 25.04.2007Коментари (0)3616
©
Защитникът на Ботев Йордан Минев е един от футболистите без който отборът няма да е същия. Дни преди дербито по-големия с цели пет минути от своя брат Веско се зарече, че „сините" ги чакат тежки минути на „Христо Ботев". Ето какво каза баткото за амбициите си, за българския футбол, вечната тема - съдиите и връзката между двамата братя.

За мача с Левски

Чакам с нетърпение този мач. Това все пак са истинските дербита. От една среща с Левски, ЦСКА, Литекс винаги може само да спечелим. Няма какво да губим, когато играем срещу такива отбори. Едно е да излезем срещу Левски и да покажем добра игра, друго е да бием например Рилецо, пък макар и с 10:0. Левски е голям дразнител и ще дадем всичко от себе си, за да празнуваме след мача. За първенството Според мен българското първенство се пооправя постепенно, но все пак, ако един футболист играе в чужбина и след това се върне в България ще види, че сме изостанали сигурно с 200 години. Все още сме далеч от Европа.

За феновете

Надявам се стадиона да се напълни и да се получи истинско дерби. За нас публиката ни е 12-тия играч. Когато изляза на терена пред пълни трибуни чувството е неописуемо. Феновете ни винаги ни помагат да се надъхваме яко. Едно е да играем навън, друго е пред собствена публика. Като гости примерно, когато играем срещу супер слаби и неграмотни отбори, ги бием едвам-едвам с 1:0, а съм сигурен, че ако същите ги хванем на нашия стадион ще ги размажем. Явно наистина прекалено много се влияем от подкрепата на феновете ни. Те не, че не идват и на гостуванията ни, но тогава определено са доста по-малко. Сега ще разчитаме на мачовете ни у дома. В интерес на истината миналия полусезон навън направихме добри мачове, но все нещо не ни достигаше, за да вземем точки. Явно ни е писано тази година да не бием в гостуванията ни. Или пък шефа трябва да вземе още 20 момчета, които да играят при гостуванията ни, а ние да си играем в на стадион „Христо Ботев". Ако те се справят както ние в Пловдив, може и шампиони да станем За Ботев Този полусезон програмата ни е малко по-трудна и логично отстъпихме. Ние винаги играем мач за мач и колкото по-напред се придвижваме, толкова по-добре. Определено трябва да влезем в петицата. От ръководството не са ни поставяли такава цел, но като гледам отборите и ги сравнявам с нас, определено трябва да сме поне между първите шест. Не е реално да сме в средата на таблицата, където има супер некадърни отбори. Ние пребихме ЦСКА на нашия стадион, ще победим и Левски.

За близнаците и връзката му с Веско

Ако не сме заедно, то постоянно си говорим по телефона. На ден си звъним по 100 пъти Всеки ден все за нещо се питаме. Говорим си за какви ли не неща. Когато Веско е свободен си идва в Пловдив и пак сме заедно. Аз по-рядко ходя в София и обикновено това става, когато искам нещо да пазарувам. Сега ще се видим в неделя (смее се). Вчера се чухме по телефона. Сега основната тема между нас естествено е мача. Аз му обяснявам,ч е ще ги опукаме, както направихме с ЦСКА, а той ме вика: Абе ти полудя ли. Той ще види, просто не знае какво ги чака на стадиона. Даже му казах, че в съблекалнята над вратата имаме една камбана и след като ги бием ще го вкарам да бие камбаната. Той наистина не вярва, че можем да ги победим. Аз обаче не знам защо, но имам вътрешното усещане, че няма да загубим този мач. Той пък е 1000 процента убеден, че те ще си тръгнат с трите точки. В крайна сметка обаче важното е да стане хубав мач, да стане дерби, да не е някакво гадно. Аз и с Локото си мислех, че ще бъда дерби, но то не се получи нищо. А и няма как да стане, когато играе само единият отбор...

За заканите между двамата братя

О, аз съм му казал, че задължително ще го сритам, ако играе. Просто няма да му се размине. Е, няма да го цакам през краката, като луд, но ще има сериозни сблъсъци. както се казва бий, за да те уважават. За Веско Аз съм баткото, по-голям съм с 5 минути, но той много-много не ме слуша. Най-често обаче аз се налагам, нали все пак съм по-голям. Веско ме слуша толкова, колкото двама, които не слушат Веско е по-див от мен. Аз съм малко тих, докато той ядоса ли се - олеле!. Да не си му насреща. Когато премина в Левски бях много щастлив. Може би дори се радвах повече от него. При нас няма завист, че аз играя в Ботев, а той в Левски. Няма по-хубаво нещо от това да изляза на "Христо Ботев" и да чуя рева на феновете. За амбициите Естествено амбициите ми са, ако мога да заиграя в по-добър отбор, ако пък бъде в чужбина - още по-добре. Но пък ако е някой силен отбор в България, защо да не? Не, че в Ботев не се чувствам добре, напротив, но все пак искам в по-добри условия да бъда. Ако имам възможност да заиграя например в Левски - ще тичам с 200 км. в час натам.

За съдиите

По принцип не искам да коментирам тази тема. Омръзна ми вече да говоря за съдиите. Ако всичките съдии, които са ни бръкнали в джобовете трябва да ни връщат откраднатите премии, то не зная какви заеми трябва да теглят. Ето срещу Славия - Ахмед ми свири фаул, после ми казва - извинявай, ама вече го дадох След това свири смешна дузпа за Славия и пак се извинява. Славия без удар към вратата направиха 1:1. Като толкова ни се извинява да ни даде 20 000 лева, за да се съберем и да си разделим премиите. Все пак извинявай къща не храни. Той ни бръкна в джобовете, пък и иска да го извиним за това. А не пита нашите семейства и деца има ли какво да ядат или не. Аз принципно нямам претенции българин или чужденец ще ни свири мачовете. Когато е чужденец идва, свири каквото е видял и каквото не е видял, след това пали самолета и си заминава, без да дава каквито и да било обяснения и без да се налага да го наказват. Не мога да разбера кой ги е измислил тези съдии. Най-лошото при повечето от тях е, че правят грешки, не от страх, а от некомпетентност. Те просто не разбират от професията си. Ние обаче гледаме да си играем и да не обръщаме внимание на реферите. А пък и този дето свири мача на Левски с Беласица. Това не е моя работа, но той от страх накрая взе, че и се контузи. Той до вчера е свирил мачове на село пред 20 човека и изведнъж в "А" група се стресира и не знаеше какво да прави на терена.Информацията е на вестник "Меридиан мач".

Още по темата: общо новини по темата: 28
07.05.2007
03.05.2007
02.05.2007
02.05.2007
02.05.2007
01.05.2007
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: