"Цар Симеон 1898" се цели в медалите от държавното лично първенство на шосе в Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:18 / 24.06.2011
785
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" се е прицелил в медалите от започващото днес републиканско лично първенство на шосе за мъже в Сливен. Тимът тръгна за града под Сините камъни с тримата свои национали - капитанът и лидер на отбора Пламен Димов и неговите съотборници Борислав Иванов и Светослав Недев, които бяха титуляри и в държавния представителен мъжки отбор на България по време на последните два силни старта на нашите национали в чужбина - на Международните колоездачни обиколки на Румъния и на Сърбия, завършили наскоро.

В титулярния състав на "царския" отбор е и привлеченият за новия спортно-състезателен сезон бивш състезател на ЦСКА - Николай Йолов, който вече дебютира за пловдивчани в няколко поредни старта у нас и в чужбина.

Държавният индивидуален шампионат при мъжете в Сливен е един от най-важните стартове от календара на Българския колоездачен съюз за настоящия спортно-състезателен сезон по колоездене. Той ще събере от днес до неделя в града под Сините камъни почти всички най-добрите наши колоездачи от всички колоездачни центрове в България.

Надпреварата при мъжете включва две дисциплини. Първата е индивидуално бягане по часовник на 40 километра и ще се проведе днес. В събота е почивен ден, а в неделя е общият старт на 150 километра. Всяка една от двете дисциплини ще си има отделно крайно класиране.

Маршрутът в общия старт при мъжете е много атрактивен. Той се състои от четири пълни обиколки по трасето от село Мечкарево до град Сливен - покрай ТЕЦ "Сливен" - село Гавраилово, с изкачване, и финал след спускането - в Сливен.

Паралелно с мъжете от днес в Сливен ще се проведе и държавното лично първенство и при юношите, старша възраст. В този старт пък "Цар Симеон 1898" ще разчита само на един свой представител - Любомир Николов. С решение на главния треньор на пловдивския клуб Петър Павлов, Асен Христев, Цветелин Кюркчиев и Васил Трънен отпаднаха от състава, поради незадоволителна спортна форма.

Състезанието при юношите включва също две дисциплини, както при мъжете.

Първата е индивидуално бягане по часовник на 20 километра и ще се проведе днес. В събота пък е общият старт на 120 километра. Всяка една от двете дисциплини също ще си има отделно крайно класиране.

Маршрутът на общия старт на шосе при юношите старша възраст и мъже е съставен от три пълни обиколки - от село Мечкарево до Сливен, - покрай ТЕЦ "Сливен" към село Гавраилово, височинно изкачване там и финал на баира.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 24


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).