ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Славия отмъкна скандално точка от Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:30 / 22.04.2007Коментари (0)4420
Ботев загуби две точки в на ст.Христо Ботев, след като завърши наравно 1:1 срещу софийския Славия. Канарчетата бяха по-добрия отбор през цялото време, като владееха топката през почти целия мач. "Белите" се бяха окопали в своята половина още от първия съдийски сигнал и единствените им възможности бяха след неумели опити за контраатака. Единственото попадение за домакините отбеляза Георги Аврамов точно преди края на първото полувреме, а в 64-ата минута Йордан Петков израви за гостите от дузпа.

Още от първите минути си личеше, че Ботев желае повече победата и ще я търси с футболни средства, а играчите на Славия ще се защитават "с каквото могат". В третата минута Васко Василев получи удар в лицето и напусна за минута терена, за да му бъде оказана лекарска помощ. Въпреки тази интервенция високия защитник изигра един перфектен мач и не даде никакви шансове на нападателите на Славия да организират някаква атака.

В четвъртата минута дойде и първата по-сериозна опасност пред вратата на софиянци. Видолов пое топката в центъра на терена, с техничен пас по земя изведе Георги Какалов и последния със силен шут от левия ъгъл на наказателното поле би малко над горната греда. Малко по-късно бързото крило на Ботев напусна терена за минута-две, съощ за да му бъде оказана лекарска помощ, след като получи зверски удар от играч на Славия.

В 12-ата минута натиска на жълто-черните се засилваше все повече. След два поредни ъглови удара Караматев опита да стреля от въздуха, но топката мина високо в аут. Минути по-късно Костадин Видолов стреля директно от пряк свободен удар, но твърде слабо и Емил Петров улови.

Първата опасност за Ботев дойде чак в 22-ата минута, когато след случаен рикошет след удар на Кюмюрджиев топката литна към вратата на Арсов, но със завиден рефлекс вратарят улови.

Малко по-късно "канарчетата" имаха страхотна възможност да открият резултата, след като с техничен пас Какалов изведе Урумов сам срещу вратаря на Славия, но страничния рефер вдигна доста спорна засада. В следващите минути играчите на Ботев продължиха да атакуват, като всички очакваха всеки момент да падне гол. В 35-ата минута след корнер, топката попадна у Йордан Минев, който стреля по диагонала извън наказателното поле, но Емил Петров се разтегна максимално и изби в ъглов удар.

И точно преди рефера от Бургас Ахмед Ахмед да свири край на първото полувреме, падна и първия гол. След бавна атака през центъра, топката попадна у Гаров по лявото крило, той нахлу и центрира, защитниците на Славия не успяха да избият топката и Георги Аврамов елегантно я промуши от малкото наказателно покрай вратаря Петков за 1:0.

През втората част статуквото се запази и канарчетата владееха повече топката, но си личеше, че Славия ще търсят изравняване. Това обаче се оказа трудна задача, тъй като защитата на Ботев, предвождана от безгрешния Васил Василев, не даде шансове на белите да сторят нещо смислено.

В нападение Урумов и Минев имаха много добри възможности, но днес Емил Петков имаше ден и спаси всичко. В 62-ата минута капитана на Славия Йордан Петков се блъсна в Даниел Божков и се свлече на земята, искайки дузпа. Главния рефер Ахмед подмина ситуацията и дори не вдигна картон на капитана на белите, който размахваше ръце и сипеше вулгарни изрази по страничния рефер.

Изглежда думите на Йордан Петков обаче повлияха на Ахмед Ахмед, който само две минути по-късно свири много спорна дузпа за Славия. Първо топката се удари в главата на Минев и Ахмед свири пряк свободен удар. В последвалата ситуация топката се удари в ръката на Урумов, който си пазеше лицето и Ахмед посочи бялата точка. Йордан Петков реализира и изравни резултата.

В следващите минути "канарчетата" се втурнаха на щурм да си връщат победата. Първо Видолов с далечен шут, а после Какалов с диагонален удар от наказателното поле не успяха да вкарат. 20 минути преди края един от най-дейните на терена, Георги Какалов напусна, за да влезне Анастас Петров, който от своя страна провали пет-шест атаки на жълто-черните.

До края на мача не се случи нищо интересно, като отново Урумов и Видолов също имаха възможности да вкарат, но ги изпуснаха. Играчите на Славия лежаха по терена, връзваха си обувките и се опитваха по всякакъв начин да спечелят някоя ценна секунда, за да спечелят безценната точка в Пловдив. Това равенство е първото на Ботев от началото на първенството у дома.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Ботев и още четири клуба поискаха голяма промяна, но тя не се прие! Нов формат влиза в Първа лига
Окончателно: Ето къде ще се играе финалът за Купата на България
Официално: Дубълът на Ботев се мести във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: