ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев трепери за 1:0 срещу Рилецо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:35 / 14.04.2007Коментари (0)3149
Ботев спечели с минималното 1:0 срещу Рилски спортист. Единствения гол за Ботев вкара Емил Урумов в 49-ата минута. Рилецо играха с човек по-малко цялото второ полувреме, но въпреки това имаха шансове за изравняване в края на мача.

Мачът започна с лек превес на "канарчетата", които владееха топката през повечето време и направиха няколко вяли атаки. За десет минути Какалов центрира на няколко пъти, но нямаше кой да засече топката и вратаря на гостите Юсюф Белло нямаше проблеми да улови.

В 10-ата минута Емил Урумов пое топката на 30 метра от вратата на Рилски Спортист, надбяга защитата на гостите и с диагонален шут вкара кълбото във вратата на Белло. Решението на главния съдия Христо Ристосков обаче бе да отмени гола, поради игра с ръка на Шивача, а нападателя дори получи и жълт картон за игра след съдийския сигнал.

Две минути по-късно красива атака на Ботев, завърши с корнер след няколко двойни паса на четирима футболиста на Ботев. След ъгловия удар топката попадна у Караматев, който от 40 метра стреля високо над гредата. Опасностите пред Белло обаче не спряха. В 14-ата минута Аврамов центрира отдясно, Урумов стреля с глава от 5 метра, но нацели горната греда. Веднага в следващата атака самия Аврамов изпусна още по-чисто положение, когато беше оставен съвсем сам пред вратата на Рилски спортист, но с глава би в аут.

Игровото предимство на Ботев изнерви футболистите на Рилецо и в 19-ата минута бившото "канарче" Стефан Костадинов спъна в гръб Йордан Минев и Христо Ристосков му показа жълт картон. Следващите минути обаче импулса в играта на жълто-черните секна и единственото забавление на феновете бяха страхотните финтове на Георги Какалов по лявото крило. Скандалджията този път не си изпроси никакви картони и вместо това разпиля защитата на оранжевите. В един момент дори трима футболисти на Рилецо се сблъскаха един в друг и паднаха на земята, опитвайки се да отнемат топката на Какалов.

В 29-ата минута отново жълто-черните имаха страхотна възможност да открият резултата. Костадин Видолов центрира, топката предмина успоредно на голлинията, но Урумов не уцели, оставен сам. Няколко минути по-късно ветераните Анастас Петров и Коце Видолов се позабавляваха с няколко двойни паса, завършвайки със слаб удар с левия крак на последния.

След като цяло полувреме в което играчите на Рилецо се въргаляха по терена, печелейки време, в 36-ата минута вече се стигна и до куриозни ситуации. Първо Стефан Костадинов падна на терена, но главния съдия Ристосков не го уважи, а дори го предупреди да престане със симулациите, а по-късно самите футболисти на Рилски спорист не уважиха свой играч, паднал на терена и продължиха да играят.

В края на полувремето дойде и първия удар на Рилски спортист във вратата на Арсов - слаб опит на Васил Киров. Малко по-късно Петров и Видолов пък не се разбраха в малкото наказателно и отново не успяха да открият головата сметка за Ботев. Най-интересното за полувремето дойде в продължението, когато Йордан Минев бе брутално фаулиран от Стефан Костадинов, като последния получи втори жълт картон и следователно червен и напусна преждевременно. Бившия футболист на Ботев поинерция се прибра към съблекалните на домакините, вместо към тази на гостите.

Очаквания гол дойде в началото на второто полувреме, когато Аврамов центрира отдясно, Урумов излъга Дим. Стефанов и с точен удар в горния десен ъгъл на вратата на Белло откри - 1:0. В следващите минути Ботев намалиха оборотите и пред двете врати почти нямаше положения. Единствено гостите имаха няколко възможности, изпуснати от Иван Гемеджиев и Любомир Виденов. В продължението на мача Караматев стреля с глава малко над горната греда.

Още по темата: общо новини по темата: 5
14.04.2007
14.04.2007
12.04.2007
12.04.2007
12.04.2007






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Директор в Ботев: Финалът да е в Пловдив!
ЦСКА-София постави цел на Белчев, но всичко зависи от Ботев
В Ботев се захласнаха по свой юноша, грабнал шампанското
Бивш нападател на Ботев с асистенция в Швейцария
Ботев попадна в престижна класация с италианския Дженоа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: