ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
Бонев е г-н Никой, казва Камата, и иска прошка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 14.04.2007Коментари (0)1030
Христо Бонев си тръгна сам от националния отбор след 0:3 от Полша в евроквалификация, играна в Бургас през есента на 1998 г. Публиката хули селекционера за провала с "дружина полска" и той отсича: "След като народът го иска, аз си тръгвам." Дни по-късно Зума обявява: "Никога повече няма да работя като треньор в България." Легендата на Локо (Пд) стриктно спазва обещанието си.

Нищо не предвещава катастрофата с поляците в първия мач от квалификационния цикъл за Евро 2000, в който българите са в група още с Англия и Швеция. Воденият от Христо Бонев тим прави сериозен лагер в Равда. За загрявка националите опукват със 7:0 Поморие в контрола на стадион "Нефтохимик". В дъжда в Бургас поляците обаче са неудържими и нанизват 3 гола във вратата на Здравко Здравков. Зума хвърля оставка и е наследен от помощника си Димитър Димитров-Херо.

Бонев можеше и да не стигне до мача с Полша. През лятото на 1998 г., след като националите претърпяват пълен крах на световното във Франция, БФС обмисля смяната на пловдивчанина. "Лъвовете" си тръгват от Мондиал'98 след 0:0 с Парагвай, 0:1 с Нигерия, 1:6 с Испания. Изпълкомът все пак оставя Зума начело на държавния тим. "Дълго мислих и реших, че Бонев е подходящият човек", отсича тогавашният президент Иван Славков-Батето. Той именно е човекът, който навива Бонев да поеме националния през 1996 г. след раздялата с Димитър Пенев. Пловдивчанинът идва от Кипър, където е гледан като бог заради успехите с местния Апоел (Никозия). Легендата гласи, че Зума, който никога не е страдал от липсата на самочувствие, стреснал българските звезди още при първия си контакт. "Здравейте, бедняци", поздравил Бонев при първото си влизане в съблекалнята.
"Бонев е господин Никой", казва преди това Стоичков за човека, който в момента е рекордьор по участията си (96) и голмайстор №(47) на националния тим. Ицо го бойкотира заедно с Илиян Киряков. Това е нескопосан опит да бъде защитен Димитър Пенев. По-късно Стоичков цъфва пред апартамента на Бонев в Пловдив, поднася букет цветя на съпругата му Ема... и се връща в отбора. С Бонев начело националите се класират за световното във Франция, като във възловия мач изтръгват 1:0 над Русия в София. Информацията е на вестник "Стандарт".

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Ангел Кодинов с шесто място във финал от олимпийските квалификации в Сегед
Нов кошмар за "жълто-черните" юноши! Локомотив нанесе тежка загуба на Ботев при 16-годишните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: