Цар Симеон 1898 отказа и колообиколката на Албания, заради националния тим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:47 / 06.06.2011
603
След Тура на Сърбия, Цар Симеон 1898" отказа участие и в Международната колоездачна обиколка на Албания. Причината за отказа е включването на трима от водещите колоездачи на пловдивския велоклуб в националния мъжки отбор на България на шосе за двата силни старта - Международните колоездачни обиколки на Румъния, която вече започна, и на Сърбия.

Както е известно в представителния ни държавен тим бяха повикани капитанът и лидер на "царския" клуб Пламен Димов, и младежките национали Борислав Иванов и Светослав Недев. Тримата попаднаха в списъка на националния селекционер Тодор Колев за двата престижни тура на Балканите, които са през месец юни.

Димов, Боби Иванов и Недев ще защитават националното трико, заедно с трима представители на КК "Несебър" - бившият юноша и бивш състезател на "Цар Симеон 1898" - Петър Бояджиев, Стефан Христов и Мартин Грашев.
При така създалата се ситуация ръководството на "Цар Симеон 1898" реши да не изпраща свой представителен тим на тура на Албания, за който клубът имаше персонална покана. В пловдивския клуб прецениха, че при липсата на водещите им бегачи, няма да може да изпратят боеспособен и конкурентоспособен тим, който да се представи на ниво.

"За нас е по-престижно наши трима представители да участват за държавния тим на България в Обиколките на Румъния и на Сърбия. На практика пак ще участване в тези два силни тура, макар и от името на националния отбор, не от клубния ни тим. Не може да пращаме необигран и неопитен отбор в Албания, с наши резервни състезатели колкото да се каже, че сме участвали там. При липсата на националите Пламен Димов, Боби Иванов и Светльо Недев трудно можем да разчитаме на добри класирания само с младите наши колоездачи, които нямат богат международен опит", коментира изпълнителният директор на "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.

Международната колоездачна обиколка на Албания вече стартира. Тя е в 5 състезателни дни и събира по традиция елитни колоездачи от цяла Европа. В нея участват топбегачи от Словения, Хърватска, Италия, Белгия, Германия, Унгария и Австрия. Има доста приличен награден фонд за всеки отделен етап.

Стартът на надпреварата бе от албанската столица Тирана. В два от 5-те й специални етапа има тежки планински изкачвания от по 8-10 километра, с премии за катерачи.
В 4 етапа пък са предвидени премии за активност.

Тазгодишният тур на Албания отново е включен в календара на Международния колоездачен съюз - U.C.I., като и този сезон той е от високата категория 2.2.

Включен е и във веригата "Юръп Тур" и ще носи точки за рейтинга при мъжете в класацията на международната колоездачна централа - U.С.I.

Победител миналата година в тура на Албания стана италианецът Даниеле Калегарин.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).