Общината награди пловдивския скиор Никола Чонгаров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:13 / 27.05.2011
1361
Зам.-кметът по младежка политика и спорт Георги Титюков награди 21-годишният пловдивчанин Никола Чонгаров - носител на купата на България за 2011 година по ски алпийски дисциплини.

"Много хора не знаят, че Никола е родом от Пловдив, но ние трябва да сме горди, че имаме скиор от такава величина, отбеляза Георги Титюков. До момента Никола Чонгаров е постигнал 8-мо място на Световното първенство по ски за юноши през 2009 г. и 22-ро място на Световното първенство по ски за мъже през 2011 година в Гармиш-Партенкирхен. Той е и носител на купата на България за тази година.

"Малко хора знаят, че съм от Пловдив, но от тук започна всичко, сподели младият скиор. Той обясни, че в началото е карал ски при баба си в Смолян, когато са му предложили да започне професионално да се занимава със зимния спорт. "Докато учех в продължение на две години пътувах всеки ден до Пампорово, за да тренирам", разказа Никола Чонгаров. "Сега съм много мотивиран, защото целта ми е завоюването на повече чуждестранни отличия, а защо не и световната купа догодина", категоричен бе той.

"Спортът е сезонен, но тренировките са целогодишни", заяви младият талант и обясни, че следващите месеци му предстоят физически подготовки в България, Швейцария и Австрия, както и много други тренировки за участие на Световното първенство по ски през ноември.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).