ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ераносян: Наско и Стойчо да си решават титлата сами
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:49 / 31.03.2007Коментари (0)1962
©
След повече от две години Едуард Ераносян отново е в центъра на вниманието преди мач в „А" група. По ирония на съдбата легендата на Локо (Пд) ще дебютира за Берое срещу родния си клуб. Със сигурност мача на стадиона под Аязмото няма да е като всеки друг не само за Едо, но и за феновете на двата отбора. Едните очакват отборът им най-сетне да започне да побеждава, а другите се надяват, че силната им серия през пролетта ще продължи.

- Г-н Ераносян, как ще коментирате събитието на седмицата - равенството на националите 0:0 с Албания?

- Не искам да коментирам, защото мога да кажа неща, които не трябва. Неприятно е. Сигурен съм, че на всеки, който е гледал мача, не му е било приятно да види това, което става на терена. На мен лично ми беше болно, че на моменти албанците стояха по-добре на терена от нас. Недопустимо е България да прави 0:0 в София с едно от футболните джуджета на Европа. Малта, Люксембург, Лихтенщайн, Албания... Няма какво да си говорим, това са джуджета.

- Все пак, какво трябва да се направи, за да се промени, за да не се срамуваме от от националния отбор?

- Пак казвам, не искам да задълбавам в темата. Нека отговорните фактори вземат решението, но със сигурност едва ли някой е доволен от това, че играем по този начин.

- Свикнахте ли вече с Берое?

- Опознавам отбора и футболистите. В момента разполагам с много малко играчи и за мача с Локомотив може би няма да успея да събера група от 18 футболисти. В момента има трима трайно контузени и трима наказани.

- Още в първия мач начело на тима ще се противопоставите на Локо (Пд)...

- ...Усещането няма как да не е по-различно. Сантименти със сигурност има и то не малко. Не знам как ще ме приемат феновете на Локомотив, които, както чувам, масово ще дойдат на мача. Надявам се да не ме освиркват. Ще работя с всички сили Берое да върви напред, но не мога да забравя, че в България като футболист съм играл само за Локо като треньор също - с едно изключение. Все пак периода в Добруджа не може да се сравнява с най-големия успех в треньорската ми кариера досега - шампионската титла. Много дължа на Локомотив, но...

- Имаше ли вариант да отидете в Стара Загора след мача срещу бившия ви клуб?

- Не. Не съм се замислял за това. Винаги съм казвал, че който го е страх от мечки не трябва да ходи в гората. Радвам се, че Локомотив взе нужните му точки, за да се успокоят младите играчи, с които разполага и да показва добри игри. Сега обаче мисля, само за Берое

- Преди да поемете тима със сигурност сте гледали мачовете му, бяхте и във Варна на срещата с Черно море. Има ли Берое потенциал за нещо по-сериозно още този сезон?

- Без мача с Марек гледах всички останали мачове на Берое. В момента тимът е изпаднал в някаква криза от гледна точка на резултатите. Със сигурност има неща, които искам да променя. Трябва да се подобри работата покрай футбола от гледна точка на организацията в клуба и т. н. Не знам дали съм прав, но според мен някои неща досега не са се правили, както трябва и има нужда от корекции.

- Ще има ли нови уволнения?

- Не знам. Времето ще покаже какво е най-необходимо, за да постигнем целите, които сме си поставили.

- С какво Николай Банев най-после успя да ви убеди да приемете предложението му за работа в Берое?

- Вече го казвах и преди. Той ме искаше още през 2003 година. Тогава отказах, а след това още два пъти не приемах офертата му. Сега обаче прецених, че трябва да приема предизвикателството, защото той ми гарантира, че ще отговарям за всичко в клуба. Заедно с един човек като Краси Георгиев, с когото се разбираме добре, ще се опитам да направим така, че Берое да играе все по-красиво. Не искам да говорим за резултати. Желанието ми е да върнем публиката на стадиона, което е основният критерий за това как си вършим работата. Винаги, където съм бил треньор съм искал отборите ми да играят нападателно и красиво. Ще дам всичко от себе си от догодина в „А" група да има още един силен отбор. Надявам се Берое да е хит с играта си така, както бе Локомотив. Искам момчета да изпитват удоволствие на терена и да радват и хората по трибуните.

- За целта ще ви трябва и селекция, а в Стара Загора от доста време са щедри само на обещания...

- До края на сезона едва ли ще можем да направим някакъв удар. Следим 1-2 свободни агенти. Имам гаранции, че през лятото ще привлечем необходимите ни играчи. Общо взето и по селекцията и по програмата за подготовка се надявам да имам яснота още до месец, а не след 27 май или, когато е последният мач, да започвам да умувам какво ще правим. Тогава би било твърде късно. Аз твърдо искам да остана в отбора, но в договора има опция, в която и двете страни имат право едностранно да го прекратят в края на сезона.

- Значи след месец топката ще е в полето на ръководството и до края на сезона ще имате време да прецените дали се спазват обещанията...

- Може и така да се каже, но от това което г-н Банев обеща и това, което вече прави, съдя, че намеренията му са напълно сериозни и заедно ще се опитаме да възродим Берое.

- В Стара Загора ще гостуват и Левски, и ЦСКА, способни ли сте да решите титлата?

- Не знам дали на нашия стадион ще се реши титлата. Не някой друг, а ЦСКА и Левски сами ще трябва да определят кой ще е шампион в прекия мач помежду си. Двата отбора зависят сами от себе си. При всички случаи с оглед на потенциала и класата, която демонстрират те ще пристигнат в Стара Загора като фаворити. Това не означава, че ни ще се предадем предварително или ще играем за да загубим с по-малко. С футболни средства ще се опитаме да се противопоставим и на „сини" и на „червени". Повтарям, че ще играем атакуващо и за публиката. В някои мачове може и да губим с по 5-6 на 2 например, но няма да изневеря на стила си.

- От доста години сте приятел със Стойчо Младенов, а с Наско Сираков продължавате да играете заедно карти, имате ли свой фаворит измежду двамата?

- (Смее се) Мисля, че съм доста близък със Стойчо, който много ми помогна навремето в Португалия, а с Наско се виждаме често. Нямам фаворит между двамата, но съм сигурен, че личните и служебни ангажименти няма да си попречат. Определено ще останем приятели, каквото и да стане на терена. Нямам намерение да взимам страна и да участвам в тяхното противоборство.

- А с Илиан Илиев? Говорихте ли с него?

- Видяхме се за малко на сбирката на треньорския синдикат. На сбогуването му с отбора също. Общо взето аз не говоря срещу колеги никога и се опитвам да запазя коректен тон и отношения с всички. Може да ме мислят за арогантен и надменен, но не съм конфликтен.

Интервюто е на "Меридиан мач".

Още по темата: общо новини по темата: 11
04.04.2007
03.04.2007
02.04.2007
01.04.2007
01.04.2007
01.04.2007
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Бомба със закъснител! Пратиха Железов на дербито Локо - Левски
Дубълът на Локо домакинства днес на стадион "Пловдив", входът е свободен
Локо пусна комбинирани билети за дербитата срещу Левски и ЦСКА-София
Днес е "черно-белият" Великден! Датата, която всеки локомотивец ще помни вечно
Национал на Левски преди гостуването на Локо: Хубаво е да се върнеш обратно!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: