Малшанс преследва наши колоездачи на тура "Класик Белград-Чачак"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:04 / 18.05.2011
782
Голям малшанс преследваше двама от водещите състезатели на пловдивския клуб "Цар Симеон 1898" по време на силния международен колоездачен тур на шосе "Класик Белград-Чачак". Капитанът и лидер на "царския тим" Пламен Димов не завърши състезанието, а младежкият национал Борислав Иванов изпусна премия за активност, поради друг проблем. Светослав Недев и новото попълнения от лятото Николай Йолов пък са назад в класирането с времена, далеч след първите.

Турът "Класик Белград-Чачак" събра в сръбската столица близо 150 елитни колоездачи от Сърбия, Хърватска, Словения, Гърция, Австрия и Унгария.

Маршрутът включваше 2 специални етапа, като в първия състезателен ден колоната измина 180 километра с няколко планински изкачвания. В тях бяха предвидени премии за активност и за катерачи.

Вторият етап бе с общ старт на 150 километра, също с няколко премии за катерачи и за активност.

В първия състезателен ден, по средата на трасето, Пламен Димов се бе откъснал в челото с група от 7 състезатели, с явното намеререние да атакува една от предстоящи двете премии - за активност и за катерачи. Пацо обаче получи дефект в скоростите на велосипеда, който не можеше да бъде отстранен веднага. Така се наложи 26-годишният пловдивчанин да спре състезанието и да се качи в техническия автомобил.

Във втория състезателен ден, при преполовено трасе, около местността Кръжелац, пък младежкият национал Борислав Иванов атакува в челото и избяга от основната група с още четирима бегачи. Петорката караше сама повече от 15 колиметра, когато при един остър завой Боби Иванов закачи каплата на колелото си с тази на хърватски състезател и последва лошо падане на двамата. Българинът и хърватинът се отърваха само с охлузвания по бедрото и кръста, но пък в създалата се суматоха, другите трима колоездачи се откъснаха чувствително и не можаха повече да бъдат застигнати. Така Иванов изпусна от премиите за активност, на която се надяваше. Освен това изпусна и място в челото, като финишира с основната група, която впоследтвие ги настигна.

"Класик Белград-Чачак" бе както за индивидуално, така и за отборно класиране. Участващите отбори бяха съставени минимум от 4 бегачи.

Това състезание по принцип е успешно за "Цар Симеон 1898". Миналата година пловдивският велотим спечели убедително първото място генералното класиране - отборно, от двата класик тура - "Класик Белград-Чачак" и "Наградата на Кралево" в конкуренцията на елитни отбори от Словения, Чехия, Хърватска, Сърбия, Унгария и Австрия. Тогава тези две надпревари имаха общо генерално класиране.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).