ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Крачка напред за концесията на ст. Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:45 / 28.03.2007Коментари (0)1988
© Plovdiv24.com
Шест години след като за първи път ръководството на Локомотив Пд в лицето на покойния президент Георги Илиев публично заявиха апетит към съоръжението в парк Лаута, едва днес на една маса седнаха представители на общината и футболния клуб, а за арбитър в диалога бяха представители на фенклуба. Всъщност, според тях основния организатор на тази сбирка са именно феновете на Локо Пд, които по този начин се опитаха да внесат яснота над продължаващия с години диалог на развален телефон между двете страни, и то често по медиите.

Понастоящем процедурата по отдаване на стадион "Локомотив" върви, но е в състояние на първия предварителен етап. В него основна роля заемат кмета на град Пловдив д-р Иван Чомаков и общината, които задвижват нужните документи, разрешения и одобрения от различни министерства, институции и пр. Приключването на тази част от процедурата е планирана за края на юни месец. По хронологичен път, гласуването на концесията ще стане към края на октомври месец, в дните около 30-то число. Датата бе обявена от генералния секретар на футболния клуб Атанас Узунов, който бе един от представителите на футболния клуб. Той изрази опасенията си, че протакането на процедурата може да завари локомотивци с вързани ръце в началото на сезон 2007/2008, когато се очаква и по-стегнат контрол над лицензирането на спортните съоръжения. Освен Узунов представители на ПФК "Локомотив 1936" Пловдив са били още общинския съветник и клубна легенда Христо Бонев, както и члена на УС - Станимир Велев-Яшката.

На днешното събрание между общинари и футболен клуб градоначалниците обявиха пред феновете, че от 2002 година досега втория дом на локомотивеца е бил обявяван на концесия ДВА пъти, но кандидати не са се явявали. И в двата случая президент на черно-белите е бил Георги Илиев. Представителите на общината са дали думата си към представителите на феновете, че за всяка една от стъпките, които се вместват в предварителната процедура, която ще се точи до лятото, ще се съобщава своевременно на фенклуба и така чрез него черно-бялата общественост ще е в постоянно течение на най-дребните детайли около ситуацията.

Изводът от днешната среща е, че концесията върви - но бавно. И най-неприятното е, че датата към която се насочваме никак не е близо. А от горчив опит трудно можем да помъдруваме с израза: "Ще поживеем, и ще видим". Тази мисъл локомотивци я дъвчат от 5 години. Освен това явно от любимия ни футболен клуб не се натискат достатъчно, както и не висят ежедневно пред определени врати в общината или областния управител на града, за да се ускорят нещата. Факт за това говори кои хора са присъствали на днешната среща - хора, разбиращи от футбол, хора които не са юристи или адвокати.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Мениджърски трик или истина? Ботев и Локо искат белгиец от Етър
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Бурни овации, песни и мощна заря на "Лаута" при посрещането на героите от 2004 г.
Локо падна от Левски и записа трета поредна загуба в плейофите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: