ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Въндев: Аз съм агресивен тип, който обича жена си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:52 / 28.03.2007Коментари (0)1643
©
Нападателят на Локомотив (Пд) Явор Въндев бе избран за футболист №1 на ХIХ кръг. Авторът на втория гол за Локо в пловдивското дерби срещу Ботев спечели категорично сред гласуването на треньорите в елита. Той изпревари Цветан Генков и съотборника си Зоран Балдовалиев. Ето какво каза нападателят, след като получи признанието на специалистите.

- Яворе, как се чувствате като футболист №1 на изминалия ХIХ кръг?
- Щастлив съм, че с изявите срещу Ботев съм успял да впечатля футболната общественост. Благодаря на специалистите, които ми гласуваха доверие, и се надявам и в бъдеще да не ги разочаровам. Дължа тази награда на целия отбор. Локо (Пд) е невероятен колектив и без помощта на момчетата едва ли щях да получа признанието за приз №1 на кръга. Радва ме и категоричната победа над Ботев. Всички показахме невероятен дух и мотивация и заслужено разбихме съперни

©
Въндев вади от мрежата топката, която сам е вкарал във вратата на Ботев малко преди това
ка.

- Битката за Пловдив измести ли през последните години вечното дерби ЦСКА - Левски?
- Абсолютно! Доказателство за това са атмосферата и зарядът по трибуните. Пълен стадион, скандирания и викове, от които тръпки те побиват. Определено битката за Пловдив измести вечното дерби. Това е мач, който никога не може да се уговори и носи невероятни емоции до самия край. Специално благодаря на невероятните ни привърженици. За пореден път доказаха, че публиката ни е №1 в България и победата над Ботев е специално за тях.

- В неделя ви предстои гостуване на Берое, воден от стария ви познайник Едуард Ераносян?
- Този двубой ще е истинско предизвикателство за всички, които имахме щастието да работим с невероятен специалист като г-н Ераносян. Той е страхотен човек. Треньорът, който ми даде шанс в професионалния футбол. В Стара Загора ще покажа всичко, на което съм способен. Така ще си проличи и друго, че г-н Ераносян не е сгрешил с мен. Вярвам, че с Берое ще сътворим вълнуващ и здрав мач. Съперникът изживява моментна криза и дано уменията на треньора не успеят да ги вдигнат за седмица. Локо ще излезе за победа и се надявам в края на срещата да се поздравим с трите точки.

- Върна ли се самочувствието на победители след пролетните успехи на Локо?
- Всеки футболист има изградено самочувствие, но все още е твърде рано да се мислим за победители. Вярно е, спечелихме в Самоков и срещу Ботев, изиграхме страхотен мач с ЦСКА, но това не трябва да ни хвърля в облаците. Три силни двубоя не означават, че сме голям отбор. Пожелавам си да продължим успешната серия и развитието си като отбор. Най-важното е всеки мач да се доказваме и да играем на 100%.

©

- Реално докъде в класирането може да се изкачи Локомотив?
- Не си падам по прогнозите, но се надявам в края Локо да влезе в шестицата. Традициите и моментното състояние на отбора не отговарят на сегашната девета позиция. Дано през оставащите кръгове покажем класа и постигнем целта.

- Преди време г-н Емил Наков заяви, че шампионските амбиции на ЦСКА и Локо минават през Лаута?
- Най-вероятно е така, щом и г-н Наков го твърди. Локо е добър отбор и определено на Лаута няма да е лесно на претендентите за титлата. ЦСКА вече се опариха, приемаме и Локо (Сф), може да откраднем нещичко и от гостуването си на Левски. Имаме сили да спрем всеки, но лошата ни черта е непостоянството

- Свърши ли сезонът за Локо след победата над вечния съперник?
- Няма такова нещо. В Локо играем мач за мач и винаги за победа. До края на първенството остават много двубои, в които трябва непрекъснато да се доказваме.

- Имате ли амбиции за отбор от столицата или за трансфер зад граница?
- Всеки футболист в България има желание да заиграе в София или пък зад граница. В момента обаче се чувствам страхотно в Локо и мисля единствено за този клуб. Надявам се след време изявите ми с черно-бялата фланелка да ми послужат като трамплин към големия футбол. Всичко с времето си. Преди четири години пристигнах на Лаута от "В" група и дано продължа с развитието си. Не трябва след силен мач даден футболист да се помисли за велик. Всичко е доказване, градене на авторитет и раздаване на терена.

- Имало ли е конкретни оферти за вас от ЦСКА и Левски?
- Не желая да коментирам тези въпроси. Това е от компетенцията на ръководството на клуба.

- Каква е разликата от шампионския отбор на Локомотив и сегашния?
- Основното е, че тогава бяхме първи, сега сме в средата на таблицата. Естествено и финансите бяха повече. Независимо от това настройката, желанието за игра и амбициите са същите.

- Какъв човек е Явор Въндев извън терена?
- Малко нервен и агресивен. Обичащ невероятно жена си.

- Вие сте юноша на Сливен, продължавате ли да поддържате връзки с клуба?
- В Сливен искарах най-хубавите си години и оставих много приятели в града. Радвам се, че футболът там се възроди и тръгна нагоре.

- Йордан Лечков ли е главният виновник за това възраждане?
- Абсолютно!
Всичко хубаво в Сливен се дължи на Йордан Лечков
Той е човекът, който движи нещата в клуба. Базите, терените и отборът ще загинат, ако Лечков го няма в Сливен. Една легенда на града, свързала името си с най-славните моменти на клуба.

Интервюто е на в."7 дни спорт". 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Локомотив подписа договор с юноша на Левски, играл и в ЦСКА 1948
Георги Минчев показа отлична игра с глава, завърши сезона със 17 гола
Томаш: Поемам изцяло отговорността, сбърках! Следващият мач ще е по-лесен
Томаш, искай смяна! Срам и позор!
Национал на ЦСКА-София: Прекарах доста добри години в Локо (Пд)
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: