Младок от Локо прави фурор на европейското за юноши

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:46 / 05.05.2011
3873
Талантът на Локомотив Ненад Лукич направи фурор по време на квалификациите за европейско първенство за юноши до 19 години. Офанзивният халф вкара хеттрик на Норвегия в Осло за победата с 3:0 на комшиите. Така Лукич класира родината си за финалите в Румъния.

Медиите в Сърбия и официалният сайт на УЕФА не скриха суперлативите си за играта на Лукич. "В 30-ата минута Лукич си отвори пространство и от границата на наказателното поле разстреля вратаря на домакините. Две минути преди края на полувремето Лукич отново шокира Норвегия, след като не сгреши, оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпа. В 82-ата минута невероятният Лукич отново показа хирургическа точност при завършващия удар и направи резултата разгромен", пише в интернет портала на европейската централа.

"Изключително съм щастлив от головете, но нямаше да успея без съотборниците си. Нашият отбор е добър, чака ни хубаво бъдеще. Вярвам, че можем да стигнем далеч на европейските финали", заяви Лукич.

Роденият на 02.09.1992 година талант бе привлечен на "Лаута" през зимата по настояване на сегашния спортен директор Бранко Милованович, който тогава още не заемаше пост в клуба. Юношата на Партизан премина успешно пробен период и подписа с Локо. През пролетта той играеше в юношеските формации на "черно-белите", но след изключителните му изяви в Норвегия (общо 6 гола и 1 асистенция в квалификациите) ще бъде взет в първия отбор.

С мъжете вече тренира и друг талант на "смърфовете" - Аян Садъков. "Двамата ги чака страхотно бъдеще", заяви Милованович.

Източник: в."Тема Спорт"



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).