Дебютант ще кара за "Цар Симеон" на първия старт в чужбина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:44 / 23.04.2011
679
Абсолютен дебютант бе включен в състава на представителния мъжки колоездачен тим на "Цар Симеон 1898" за участието му силния международен тур по колоездене на шосе "Баня Лука - Белград Класик", който стартира днес. Място в отбора намери новото попълнение от ЦСКА Николай Йолов. На 21-годишния софиянец му бе гласувано доверие, след като един от титулярите - Дамян Филипов, отпадна от тима, поради контузия.
Останалите колоездачи, които главният треньор на "царския клуб" Петър Павлов определи да тръгнат за Босна и Херцеговина, са капитанът Пламен Димов, Светослав Недев и националът Борислав Иванов.

Международният пробег "Баня Лука - Белград Класик" ще бъде първият старт в чужбина за "Цар Симеон" и изобщо първо състезание при мъжете за новия спортно-състезателен сезон. Надпреварата с коефициент 1.2, а пловдивският колоездачен клуб е с персонална покана за това участие.
Турът "Баня Лука -Белград Класик" е валиден за световната ранглиста при мъжете. Той е включен в местната сръбска верига "Делта Тур" и е тридневен - от днес до 25 април - в 3 етапа.

Колоната тръгва от Баня лука към Белград и почти през целия първи състезателен ден ще върти на територията на Босна и Хергеговина.

Етапът минава през граничната историческа местност Краловец в Босна и Херцеговина, а дължината на трасето е 180 километра.

Вторият състезателен ден включва критериум по улиците на Баня Лука - около 90 километра, а третият - общ старт на 135 км през Модрич към сръбската столица.

Всеки един от етапите на тура ще бъде самостоятелен за себе си и ще излъчва краен победител.

"Този старт ще бъде на добро ниво, с участието на силни бегачи. Ние търсим повече стартове в началото на спортно-състезателния сезон и затова приехме поканата от сръбската федерация за това участие", обясни Петър Павлов.

Победител в тура от Босна и Херцеговина до Сърбия поминалата година стана словенецът Матей Старе, а втори е сънародникът му Матея Гнезда. Третото място остана за италианеца Даниеле Калегарин.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).